Home - Články - Nejmocnější mágové všech dob

Nejmocnější mágové všech dob

vloženo 22. 2. 2022
čas čtení: 5 minut

Nejmocnější mágové všech dob

O čarodějnicích se na Astrohledu můžete dočíst mnoho. Když ale přijde řeč na jejich mužské protějšky, čaroděje či mágy, možná se někomu vybaví Harry Potter, jeho mentor Brumbál nebo černokněžník Zababa z oblíbeného večerníčku. Přesto bývaly doby, kdy byli mágové respektovanými a obávanými osobami. Podívejte se na ty nejvěhlasnější.

sdílet článek na facebooku

Nicholas Flamel

Nicholas Flamel byl prostý knihkupec, který před 600 lety bydlel v Paříži. Jednoho dne vykoupil od tajemného cizince ještě tajemnější knihu, která na svých stránkách měla tajemné obrazce a kabalistické symboly. Problém byl v tom, že byla napsaná v hebrejštině, jazyce Židů, kteří byli nedávno vyhnáni z Francie. Flamel se tedy vydal do Španělska, kde po několika nezdarech konečně našel postaršího Žida, který mu pomohl přeložit pár stran. Po návratu do Paříže využil Flamel nabytou znalost hebrejštiny, nastudoval mystickou nauku a stal věhlasným alchymistou, který údajně vyrobil kámen mudrců a přeměňoval rtuť ve stříbro a olovo ve zlato. Po jeho údajné smrti byl jeho dům několikrát důkladně prohledán, ale ani kniha, ani kámen mudrců se nenašly. Někteří lidé věří, že se naučil vyrábět elixír mládí a žije dodnes.

Rabín Falk

Tento židovský rabín se narodil v Německu v roce 1708, ale posléze prchnul do Anglie, protože se obával, že skončí na hranici jako čarodějník. A tyto obavy byly oprávněné. V Londýně se totiž proslavil svými nadpřirozenými schopnostmi. Dokázal pohybovat předměty jen svou myslí a naplnil sklep uhlím pomocí zaříkávadel. Také se mu povedlo ochránit Velkou londýnskou synagogu před požárem tak, že napsal na její sloupy jakési magické znaky. Také prý dal vévodovi z Orléans prsten, který měl zaručit, že v jeho rodu zůstane moc. Nakonec se z jeho syna stal král celé Francie, z dějepisu známý jako Filip I. Takový rodinný šperk se hodí, co myslíte?


Paracelsus

Tento nenápadný muž se narodil v roce 1493 a byl vynikajícím lékařem, botanikem, astrologem a alchymistou. Dal jménu zinku a také objevil, že příčinou některých zdravotních potíží je psychika. Při léčení si prý pomáhal „abecedou mága“, kterou sám vytvořil. Šlo o magický jazyk, kterým rozmlouval s duchy pomáhajícími při léčbě nemocných.

Papus

V roce 1865 se ve Španělsku narodil do francouzské rodiny Gérard Encausse. Již od mládí se věnoval studu kabaly a okultismu a v roce 1888, teď už si nechal říkat Velký Papus, založil Kabalistický řád růžového kříže. Byl také členem několika dalších mystických uskupení. Mezi jeho nejznámější magické počiny patří předpověď svržení ruského cara, kterou učinil, když v roce 1905 navštívil Mikuláše II. a jeho choť. Dokonce je uklidil, že dokud bude živ, nedojde k tomu. A 141 dní po Papusově smrti byl Mikuláš II. Skutečně svržen.

Hew Draper

V roce 1561 byl zámožný hostinský z Bristolu jménem Hew Draper obviněn z praktikování magie a vysloužil si vězení v londýnském Toweru. Draper se přiznal, že se magii zajímal, avšak je to už dávno a všech svých knih se zbavil. To mu nepomohlo, a tak strávil dlouhé dny ve své cele rytím zvěrokruhu s astrologickými symboly. Připsal k němu datum: 30. květen 1561. Když tento den nadešel, Hew Draper prostě zmizel a nikdo ho už nikdy neviděl. Neexistují záznamy o jeho útěku ani smrti.



1 | 2 | 3 | 4 | 5 > >>|

NAŠI VĚŠTCI - Vyberte si svého věštce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.