Home - Články - Mysteriózní spojení dvojčat

Mysteriózní spojení dvojčat

vloženo 4. 6. 2016

Mysteriózní spojení dvojčat

Pouto mezi nimi je dodnes velkou záhadou přesahující znalosti medicíny a vědy. Údajně cítí stejnou bolest a dokáží se na dálku telepaticky spojit. Dokonce ani v dospělosti se od sebe nedokáží oddělit. Fascinující jsou i jejich stejné návyky, podobné zájmy a vkus. Řeč je o jednovaječných dvojčatech.

sdílet článek na facebooku

Jednovaječná dvojčata jsou zázrakem přírody. Vajíčko se během několika dní rozdělí na dvě části a ženě se narodí dvě děti, avšak se shodnou genetickou informací. Tato dvojčata jsou na sobě již v mládí doslova závislá. Krom skoro identického vzhledu mají stejné zájmy, IQ, vkus a ve většině případů se jejich životy ubírají i stejným směrem.

Jim a Jim, aneb skutečné příběhy


Existuje řada vědeckých projektů, které zkoumají osudy jednovaječných dvojčat. Nejznámější je případ Jima a Jima. Jednovaječná dvojčata, která skoro od narození žila odděleně, ale přesto se jejich životy až neuvěřitelně podobaly. Oba vážili stejně, vzali si za manželky ženy stejných jmen, měli v dětství psa se jménem Toy, kouřili stejnou značku cigaret, měli stejné zájmy a dokonce i jejich domácnosti vypadali podobně. Oba zemřeli ve stejný den na tu samou nemoc.



Takových případů je údajně daleko více. Existuje celá řada osob, která mluví o případech, kdy dvojčata sdílí bolest, dokáží spolu telepaticky komunikovat a mají mezi sebou jedinečné a těžko vysvětlitelné empatické pouto.

Genetika není vše

Mnozí vědci po mnohých zkoumáních usoudili, že stejné zájmy, IQ, EQ, vkus, vzhled a směr, kterým se tyto osoby ubíraly, jsou dány shodnou genetickou informací. Jak však pomocí genetiky vysvětlit, že si již zmíněný Jim a Jim vzali za manželky ženy shodného jména a jejich psi i prvorození synové se taky jmenovali stejně? Zároveň není geneticky doložitelné, že se dvojčata ubírají v životě stejnou cestou, mají podobné partnery, stejné zaměstnání a dokonce prý cítí bolest a sdílejí nepříjemné pocity!

Někteří moderní fyzikové přistupují na názor, že existuje i tzv. empatické pole. Toto pole funguje mezi lidmi se silnou citovou vazbou a vysvětlovalo by toto magické spojení mezi dvojčaty, které zřejmě navždy zůstane neprobádanou záhadou.

Celý životní příběh Jima a Jima si můžete přečíst ZDE...

1 | 2 | 3 | 4 | 5 > >>|

NAŠI PORADCI - Vyberte si svého poradce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.