Home - Články - Tajemství čínských horoskopů

Tajemství čínských horoskopů

vloženo 15. 10. 2019
čas čtení: 5 minut

Tajemství čínských horoskopů

Čínské horoskopy patří k nejstarším dochovaným astrologickým systémům na světě. První zmínky o jejich využití jsou staré přes pět tisíc let. Jak se liší od nám dobře známé astrologie západní?

sdílet článek na facebooku

Číňané (podobně jako Egypťané) používají na rozdíl od Evropanů lunární kalendář, v němž je každý rok přiřazen jednomu ze dvanácti znamení. Každému z těchto dvanáctiletých cyklů vládne jeden z pěti prvků, navíc se pravidelně střídá kladný a záporný náboj (jin a jang).

Naše schopnosti ovládají elementy!

Podobně, jako my rozeznáváme v astrologii čtyři základní živly, Číňané rozeznávají pět prvků neboli elementů. Kov ovládá planeta Venuše - symbolizuje úspěch, rozhodnost, tvrdost a nekompromisnost. Vodě vládnou Merkur a Měsíc - její doménou je komunikace, telepatie, naslouchání a intuice. Dřevo je ovládáno Jupiterem - symbolizuje pevnost, věrnost a silné morální cítění. Ohni kraluje Mars - je symbolem vůdcovských schopností, energie a odvahy. Země se nachází pod nadvládou planety Saturn - přináší inteligenci, tvůrčí a logické myšlení a zodpovědnost.



Zasedání zvířecí říše

Ačkoli čínských znamení zvěrokruhu je obdobně jako v západní astrologii dvanáct, další charakteristiky jsou naprosto odlišné. Podle tradice vznikl čínský zvěrokruh tak, že Buddha pozval všechny zvířata na zasedání. Přišlo jich ale pouze dvanáct a ta se za sebou seřadila na kole zvěrokruhu. Jedno zvíře pak vládne vždy celému roku, ne pouhému měsíci, přičemž charakteristiky tohoto roku se mění v závislosti na tom, pod jakým prvkem toto zvíře vládne – např. krysa může být kovová, vodní, ohnivá, dřevěná nebo zemská a pokaždé můžeme očekávat poněkud odlišný rok.

Typ kožíšku vám určuje charakter

Zatímco Krysa je bystrá a inteligentní, Buvola provází životem konzervativnost a spolehlivost. Tygr bývá silný, energický a odvážný, zatímco u Králíka převažuje spíše empatie a půvab. Drak je vznešeným vládcem, který svou sebejistotou a odhodlaností motivuje své okolí. Prohnaný Had dokáže beze zbytku využívat své diplomatické nadání, kdežto neomalený a impulzívní Kůň umí druhé krutě zraňovat.



Ovce mívá umělecké sklony kombinované s pesimistickým pohledem na svět. Zábavná a společenská Opice zase fascinuje druhé svou vychytralostí. Kohout bývá pečlivým organizátorem, přičemž Psa si často zvolíme za věrného a spolehlivého pomocníka. Vepře obdivujeme pro jeho fascinující klid a smysl pro čest.

Nevíte, jaké jste znamení v čínském zvěrokruhu? Zjistěte to ZDE...

1 | 2 | 3 | 4 | 5 > >>|

NAŠI VĚŠTCI - Vyberte si svého věštce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.