Home - Články - Srpnové novoluní ve Lvu

Srpnové novoluní ve Lvu

vloženo 15. 8. 2023
čas čtení: 5 minut

Srpnové novoluní ve Lvu

Polovina srpna nám přinese krásně klidnou energii Měsíce! Novoluní 16. srpna 2023 v 11:37 bude ve znamení Lva. Na co se můžete těšit?

sdílet článek na facebooku

Načerpejte nové síly

Léto už je ve své druhé polovině, a po spoustě zážitků, které nám již přineslo, se jistě bude hodit trošku zvolnit tempo. K tomu je novoluní jako stvořené a přinese nám energii jako stvořenou k odpočinku, relaxaci a načerpání nových sil.

Energie novu je druhou nejmocnější měsíční fází hned po úplňku, a její vliv je zcela protikladný. Zatímco úplněk je vždy plný neklidu, vášní a pulzující energie, novoluní nám naopak umožní zbavit svou duši přebytečných rušivých vlivů, zpomalit životní rytmus a obrátit se více do sebe. Možná se vám v tento den nebude do ničeho příliš chtít a budete trošku líní, ale to je přesně to, co nyní potřebujete. Tak respektujte své pocity a dovolte si trošku vypnout.

Odpočinkový týden

Novoluní však nepůsobí pouze jeden den, i když tehdy na svém vrcholu je nejsilnější. Cítit ho však můžeme již tři dny předem a pak ještě tři dny doznívá. A protože srpnový nov je ve středu, můžete se těšit na celý týden v duchu pohody, klidné atmosféry a odpočinku. Tak kam se honit, když stejně teď vrcholí okurková sezona!


Nejsilnější působení má tento nov samozřejmě na všechny Lvy, ale také na ty z vás, kdo máte ascendent ve Lvu. Právě pro vás, co jste vždy plní energie dělat velké věci, je teď extrémně důležité dopřát si letní volno ve znamení nicnedělání!

Novoluní a padající hvězdy

Srpnové novoluní nám letos vesmír krásně načasoval! Umožňuje nám totiž naplno si užít podívanou na padající hvězdy z meteorického roje jménem Perseidy. Jsou to nejznámější padající hvězdy v roce, tak je nepropásněte. A navíc ještě v létě, kdy teploty venku umožňují nerušenou večerní romantiku při jejich pozorování!

Perseidy mají svůj vrchol 12. a 13. srpna, tedy jen pár dní před novem. To už Měsíc na obloze nebude nijak rušit pozorování, protože vyjde až k ránu před východem Slunce, a to taky již pouze v podobě nepatrného srpku.

Samotné novoluní 16. srpna by taky mělo být pořád ještě bohaté na padající hvězdy. A to už Měsíc nespatříme vůbec, a po celou noc bude vládnout černá tma, takže hvězdnou oblohu budete krásně vidět. Ale samozřejmě, chce to udělat si výlet někam mimo dosah pouličního osvětlení!


Venuše nám vrací staré lásky!

Toto srpnové novoluní je zajímavé ještě jednou věcí. Planeta Venuše se teď nachází na obloze rovněž ve znamení Lva, a to jenom kousíček od Slunce a Měsíce, které se zde během novoluní setkávají. Vzniká tak konjunkce (tedy setkání na stejném místě zvěrokruhu) hned tří nebeských těles. A protože Venuše je planeta lásky a Měsíc souvisí s pocity a emocemi, věští to zajímavé události v citovém životě!

Koho se budou týkat nejvíc? Kromě Lvů bude tato konstelace velmi příznivá pro Berany a Střelce. Naopak, potrápit může Vodnáře a zejména pak Štíry a Býky. Tato znamení nebudou v citové sféře docela ve své kůži a lepší bude se teď na vztahy příliš nesoustředit.

Ale pozor! Venuše je totiž retrográdní, tedy couvá, a to již od 23. července až do 4. září. Proto se teď nehodí navazovat nové vztahy, seznamovat se a vyrážet na lov! To platí pro všech dvanáct znamení. Raději se věnujte stávajícím vztahům a dořešení věcí z minulosti. A překvapení, je zde velká šance obnovit starou lásku, hlavně pro Lvy, Berany a Střelce!

1 | 2 | 3 | 4 | 5 > >>|

NAŠI VĚŠTCI - Vyberte si svého věštce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.