Home - Články - Dubnový úplněk ve Váhách

Dubnový úplněk ve Váhách

vloženo 3. 4. 2023
čas čtení: 6 minut

Dubnový úplněk ve Váhách

První jarní úplněk nás čeká ve čtvrtek 6. dubna v 6:34 ráno. Bude v harmonickém znamení Vah, a jestlipak víte, jak souvisí s Velikonocemi?

sdílet článek na facebooku

Úplněk ve znamení lásky a vztahů

Krásná nebeská podívaná v podobě úplňkové noci se tento měsíc odehraje, když bude v lunárním kalendáři znamení Vah. Váhy patří vzdušnému živlu a jsou poslem harmonie ve vztazích, dobré komunikace a hledání příjemných kompromisů. Tento úplněk tedy ideálně přeje lásce a partnerskému životu, ale pozitivní energií vysílá i do jiných mezilidských vztahů, ať už rodinných, přátelských nebo pracovních. Využijte toho!

Zároveň se nyní Slunce nachází ve znamení Berana, které je ohnivé a plné energie jít kupředu. Mocnou úplňkovou energii tedy můžete využít i pro realizaci svých plánů, a to hlavně v osobním životě. Nejsilněji na vás bude působit, pokud jste se narodili ve znamení Vah nebo Berana. Určitě to nepřehlédnete!


Pozor na ledviny a na stres

Síla úplňku se naproti tomu příliš nehodí pro náročnou práci, která si vyžaduje hodně pozornosti. Energie nám chybět nebude, ale úplněk negativně působí na soustředěnost a může vyvolávat podrážděnost, roztržitost nebo sklon podléhat stresu. Raději si dopřejte zábavu a odreagování, například v podobě setkání s přáteli, romantického večera s vaší polovičkou, sportovních aktivit nebo výletu s dětmi.

Po zdravotní stránce nám úplněk ve Váhách ovlivňuje ledviny a močový měchýř, které teď budou náchylnější na potíže, jako je třeba nachlazení, takže pozor na vhodné oblečení, kříže musí být v teple. Úplňkový čas se navíc vůbec nehodí pro jakékoliv zdravotnické zákroky zatěžující pro tělo, zejména pak operace, hrozí zde větší riziko komplikací.

Velikonoce podle úplňku

První jarní úplněk – přesněji řečeno, první po jarní rovnodennosti, která byla 20. března – je klíčový pro určení termínu Velikonoc. Víte, jak to funguje?


Možná jste již přemýšleli nad tím, proč jsou Velikonoce pokaždé v jiném termínu – překvapení, souvisí to s Lunou! Pravidlo zní, že Velikonoční neděle je vždy první neděle po prvním jarním úplňku. Ten je letos ve čtvrtek 6. dubna, takže proto je Velikonoční neděle 9. dubna 2023.

Z toho taky vyplývá, že o Velikonocích spatříte na obloze vždy jen a pouze couvající Měsíc, ještě pořád velký a jasný krátce po úplňku. Platí to úplně každý rok bez výjimky – klidně se můžete s někým vsadit!

Jupiter, Slunce a úplněk pro váš úspěch

Z dalšího zajímavého dění na obloze v tomto úplňkovém čase nelze přehlédnout konjunkci Slunce s Jupiterem v Beranu. Ta se nyní začíná a vrcholit bude o Velikonocích. Jupiteru se říká královská planeta a v horoskopech je poslem štěstí, úspěchu a seberealizace. Jeho spojení se Sluncem v energickém Beranu dává tomuto celému období mocnou sílu usnadňovat vám cestu za úspěchy a naplnění vašich plánů. Nejsilněji bude tato příznivá konstelace působit na zrozence v ohnivých znameních – tedy na Berany, Lvy a Střelce! Mocně ji pocítí i Váhy, ale pro vás bude spíš znamenat nutnost přizpůsobit se jiným lidem a situaci!

1 | 2 | 3 | 4 | 5 > >>|

NAŠI VĚŠTCI - Vyberte si svého věštce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.