Home - Články - Den poté! Ten, který není oblíbený

Den poté! Ten, který není oblíbený

vloženo 12. 1. 2017
čas čtení: 3 minuty

Den poté! Ten, který není oblíbený

O pátku 13. toho ví dnes každý dost. Je to smolný den, kdy je lepší ležet doma a na všechno se vykašlat, tvrdí se. Proč však tento den? Protože přichází po čísle 12, které dodává klid. Třináctka naopak znejišťuje.

sdílet článek na facebooku

Ačkoliv si to ani neuvědomujeme, tak číslo 12 je pro nás styčným bodem. Je kompletní! 12 je měsíců v roce, 12 je znamení zvěrokruhu, ale 12 je i olympských bohů či apoštolů. Zde je vše v pořádku a číslo sedí, ale…

…magické číslo 13 zachází za kompletnost, celek a to nás všechny svádí k pocitu nedůvěry. Dokonce třináct písmen ve jméně značí samotného ďábla! A teď rychle počítejte, zda to nejste i vy.

Prokletá terminologie


V odborných kruzích existuje i několik pojmenování pro hrůzu z čísla 13. Nazývá se triskaidekafobie. Bylo by zvláštní, kdyby svůj odborný název neměl přímo strach z pátku 13.. Říkáme mu paraskvedekatrifobie nebo také friggatriskaidekafobie.

A aby toho nebylo málo, v latinskoamerických zemích se nebojí pátku 13., ale úterý – trezidavomartiofobie.



Žádné kolony, žádné zisky

Abnormálním fungování lidí na celém světě trápí především burzovní makléře. Lidé jednoduše nedělají věci, které obvykle, a tak ekonomika dostává drsnou ránu. V Americe dokonce zaznamenali v tento den nižší tržby o 900 miliónů dolarů! Strach je strach.

Na všech těch děsivých pověrách však najdeme i pozitiva. Dle světových statistik v pátek 13. spoustu řidičů nechává své auto raději zaparkované před barákem. Pokud nevěříte na pověry, vyjeďte si autem na výlet. Na zácpu byste narazit neměli.

Jak byste definovali svou povahu? Jste vznětliví, panovační anebo naopak citliví? Vlastnosti člověka jsou úzce spjaty se znamením zvěrokruhu. Podívejte se, jak vás ohodnotí hvězdy! Více ZDE...

1 | 2 | 3 | 4 | 5 > >>|

NAŠI VĚŠTCI - Vyberte si svého věštce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.