Home - Články - Čínský nový rok Draka

Čínský nový rok Draka

sdílet článek na facebooku
vloženo 22. 1. 2012
Fotolia_zvyky_cinsky_novy_rok_draka.jpg.jpgPodle čínského kalendáře právě nyní začíná nový rok – jeho prvním dnem je 23. leden 2012 a podle východní astrologie je právě začínající rok zasvěcen Vodnímu Drakovi. Co to znamená? Jací jsou lidé, narozeni ve znamení Draka a co nám tento rok přinese? To vám prozradíme v našem článku!

Nejprve si však osvětlíme první záhadu – proč právě 23. leden? Co je na tomto datu tak výjimečného? Čínský nový rok začíná pokaždé v jiný den – jeho trvání se totiž nepočítá pouze podle cyklů oběhu Země kolem Slunce, ale také podle měsíčních fází. Dobou nového začátku je podle astrologie novoluní – a proto připadá čínský rok právě na den, kdy Měsíc dosáhne fáze novu. Přesněji, vždy je to některý z novů v lednu nebo v únoru.

Doporučujeme: AMULET- ČÍNSKÝ DRAK! Tento amulet vám pomůže rozvíjet pozitivní vlastnosti vašeho čínského astrologického znamení a potlačovat ty negativní!

Čínský zvěrokruh obsahuje stejně jako ten náš 12 znamení, nestřídají se však každý měsíc, nýbrž každý rok. Drak se naposled dostal k vládě v roce 2000, předtím v letech 1988, 1976, 1964, 1952 a tak dál, vždy po 12 letech. Oslava čínského nového roka je vždy velkou slavností pro celou východní Asii, přičemž chybět nemohou rozmanitá zpodobení daného zvířete a spousty dekorací převážně v červené barvě, která má přinášet štěstí a radost.

Drak je v Číně zvířetem, které symbolizuje štěstí a sílu, a nemá nic společného s obávanými tříhlavými příšerami, které u nás známe z pohádek – právě naopak, v Číně jde o majestátní a vznešená zvířata, která budí obdiv a platí za dobré znamení.

Jste nespokojeni se svým dosavadním životem? Pomohu vám ho od základu změnit! Zavolejte mi na tel.: 906 701 701. Vaše astroložka Chantal!

Lidé, narozeni v roce Draka, jsou svojí povahou podobní tomuto hrdému mýtickému tvorovi – oplývají sílou, energií, ambicemi a sebejistotou. V životě bývají šťastní, snadno dosahují úspěchů a daří se jim především v samostatné práci, protože se vyznačují velkou nezávislostí a samostatností. Draci jsou tvořiví a jejich nápady a schopnosti jim umožňují dosahovat v životě velkých věcí. Měli by si však dávat o to větší pozor, aby nezaměřili své snažení špatným a škodlivým směrem, protože jejich vnitřní síla je skutečně velká, takže by to mohlo představovat nebezpečí. Draci nemají rádi, když je někdo omezuje, a narodili se proto, aby vítězili. Lidé, narozeni v roce Draka se vyznačují upřímností, otevřeností a pravdomluvností. Mívají sice hodně přátel a jsou oblíbeni, ale na své blízké se příliš nevážou a uvnitř své duše jsou spíš samotářští. V lásce mohou právě z těchto důvodů někdy poměrně snadno svůj protějšek nechtěně zranit.

Jednotlivé roky Draka jsou přiřazeny vždy jednomu z pěti čínských živlů – jsou to Oheň, Voda, Dřevo, Kov a Země. Rok 2012 bude rokem Vodního Draka, stejně jako naposled rok 1952. Voda svou mírností energickou dračí povahu trochu zklidňuje. Lidé narozeni ve znamení Vodního Draka jsou proto ve srovnání s ostatními Draky klidnější, trpělivější a vnímavější k pocitům a citům.

Odhalte i VY tajemství čínských horoskopů! Zjistěte, jaké je vaše čínské znamení a co vám předurčuje! Více zde!

Další Astročlánky

Litujeme, nebyl nalezen žádný článek.

VYBERTE SI SVÉHO OSOBNÍHO PORADCE a zavolejte na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.