Home - Články - Zářijový úplněk v Rybách

Zářijový úplněk v Rybách

vloženo 19. 9. 2021
čas čtení: 5 minut

Zářijový úplněk v Rybách

Těsně před podzimní rovnodenností, 21. září v 1:54, v noci z pondělí na úterý, se můžeme těšit na úplněk ve znamení Ryb. Jaký bude?

sdílet článek na facebooku

Luna v Rybách a Slunce v Panně

Slunce se těsně před příchodem podzimu nachází na samém konci znamení Panny, zatímco Lunu máme ve zvěrokruhu přesně naproti němu, na konci znamení Ryb. Tento úplněk by si proto měli poznačit v kalendáři jako mimořádně důležitý a silný všichni, kdo se narodili v některém z těchto dvou znamení. A z nich pak ještě o to víc ty Panny, které se narodily už v blízkosti Vah po polovině září, a Rybky narozené po polovině března ovlivněné už taky Beranem. Výjimečný bude zářijový úplněk taky pro lidi s ascendentem nebo měsíčním znamením v Rybách či Panně.

Úplňková energie je vyvrcholením celého lunárního měsíce, a tak můžete očekávat, že se s největší intenzitou ozvou, a snad taky rozuzlí témata, která rezonují vaším životem v posledních přinejmenším dvou týdnech. Tématem Ryb je intuice, pocity, sny a tajemno, zatímco protichůdná Panna přináší do pozornosti pečlivost, racionalitu a pořádek. Lze tedy očekávat, že záležitosti, které si teď budeme všichni řešit v naších životech, budou nějak souviset s napětím mezi těmito dvěma protipóly. Důvěřovat šestému smyslu nebo raději dělat to, co radí selský rozum? Jít si za vzdušnými zámky nebo zůstat nohama pevně na trochu nudné zemi? To všechno se budeme ptát sami sebe a postupně nacházet souvislosti a odpovědi.

Úplněk ovšem není jen časem mocných energií, ale taky zábavy, lásky a odreagování. Udělejte si tedy hezkou tečku za létem a dopřejte si příjemný úplňkový večer třeba na romantické večerní procházce!


Úplněk a vaše zdraví

V lunárním znamení Ryb jsou citlivou částí těla chodidla, a proto se vyplatí si je trošku šetřit. Udělejte svým nohám radost v pohodlné obuvi s ortopedickou stélkou a vykašlete se na vysoké podpatky! To je konec konců vždy dobrý nápad, ale teď ještě o to víc! Po dlouhém dni vám jistě přijde vhod příjemná masáž nohou a můžete jim dopřát i relaxační koupel v horké vodě.

Znamení Ryb vládne planeta Neptun, která mluví mimo jiné o různých závislostech, hlavně na alkoholu, ale i na jiných návykových látkách. Že žádné neholdujete? A co třeba káva nebo čokoláda? Naproti tomu znamení Panny, ve kterém je Slunce, je poslem čistoty a střídmosti. Takže právě tento úplněk by mohl být skvělým startem takové menší odvykací kúry. Za ubývajícího měsíce, který nás teď dva týdny čeká, je navíc snazší se v životě zbavovat všeho starého a nechtěného.

Pokud na vás o úplňkové noci padne splín, což se pod vlivem těchto silných měsíčních energií může snadno stát, odolejte pokušení utopit jej ve skleničce alkoholu. Z jednoho panáka na lepší spaní by v Rybí náladě mohl být víc než jeden a pořádná kocovina. Raději se zklidněte meditací nebo oblíbenou hudbou.


Poslední letní den na obloze

Tento úplněk je vlastně úplně posledním letním dnem, protože již 22. září v magických 21:21 vstoupí Slunce do Vah, což je zároveň okamžikem podzimní rovnodennosti a začátkem astronomického podzimu. Zajímavostí je, že v tento den je světlá a tmavá polovina dne stejně dlouhá, a to všude na Zemi. Noc a den se setkávají v dokonalé rovnováze, aby se pak naše severní polokoule na půl roku zahalila do temnoty. Silný a magický úplněk na samém sklonku léta je proto jako stvořený pro rozjímání a bilancování. Jaká pro vás byla tato polovina roku – jaro a léto? Co se vám povedlo, co nepovedlo, co jste se naučili, kam jste se posunuli? Teď je před námi klidnější a tmavší polovina roku, kdy je čas se obrátit více dovnitř a zpracovat všechny ty dojmy a zážitky z předchozího půlroku.

Klidnému a objektivnímu bilancování napomohou planety, které prochází nyní znamením Vah – Merkur a Mars. Merkur jako planeta komunikace a Mars jako nebeský bojovník se oba spojují v tomto znamení zvažování a vyrovnání, aby vám pomohli těšit se z toho, co bylo dobře, a poučit se z toho, co bylo méně dobře. Tak si s nimi vychutnejte poslední letní úplněk!

|<< < 800 | 801 | 802 | 803 | 804

NAŠI VĚŠTCI - Vyberte si svého věštce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
Výklad karet, Výklad snů, Jasnovidectví a věštění
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.