Home - Články - Výklad snů

Výklad snů

vloženo 12. 10. 2021
čas čtení: 5 minut

Výklad snů

Máte se bát, když se vám zdá o smrti? Co to znamená? Nebo se vám zdálo o pádu, nahotě, školní zkoušce či vypadlých zubech? V našem astročlánku vám prozradíme, jaký je skrytý význam snů, které se nám zdají nejčastěji!

sdílet článek na facebooku

Létání – a padání

Zdálo se vám už někdy o tom, že létáte? Pocit, že se vznášíte nad zemí je opojný, i když je to jen sen, to si ale samozřejmě uvědomíme až po probuzení. Sny o tom, že se vznášíte vzduchem, mluví o vašich ambicích a energii, a v mnoha případech v nich je skrytý sexuální podtext. Nejde však ani tak o konkrétního partnera, pokud se tedy ve vašem létacím snu přímo neobjevuje. Spíš to prozrazuje vaši silnou sexuální energii, kterou toužíte projevit.

Trochu méně optimistický je sen o padání. Určitě to znáte – uděláte krok a najednou je pod vámi propast, kterou se propadáte do neznáma. Přesné místo a situace, ve které padáte, jsou pro interpretaci takového snu velmi důležité, ale obecně znamená padání ve snu pocit silné nejistoty v životě. Nemáte se čeho chytnout, není zde ani žádná pevná půda pod nohama. Podle přesného příběhu ve vašem snu, podle lidí, které jste v něm potkali a míst, kde jste se pohybovali, si pak můžete zkusit odvodit, jestli se tato nejistota a pocit, že se věci vyvíjejí špatným směrem, týkají vaší práce, vztahu, rodiny nebo jiné oblasti života.

Ztráta zubů

Jeden z velmi častých snů, který se jistě už někdy zdál i vám, je o vypadávání zubů. Tento sen neznamená, že byste měli navštívit zubaře, jak by se mohlo na první pohled zdát. Zuby jsou zde pouze symbolem – představují naši sílu, činy a odvahu. Zuby používáme ke kousání, a to souvisí s osobní sílou, ale zároveň nám zuby slouží i k artikulování naší řeči, což je taky projevem osobní síly, jenomže v trochu jiné formě – zatímco v případě kousání jde o sílu fyzickou, řeč je projevem naší duševní síly. Pokud se vám tedy zdá, že jste přišli o zub nebo snad dokonce o všechny zuby, znamená to, že se v stávající životní situaci cítíte oslabeni.


Pokud se vám zdál tento sen, nezapomínejte si pěstovat svoji sebedůvěru a odvahu. Nejspíš vám totiž říká, že si necháváte ubírat sílu něčím, kvůli čemu byste se neměli vůbec trápit.

Nahota na veřejnosti

Toto je opravdu nepříjemný sen – ale taky ho důvěrně zná snad každý z nás. Ocitnete se mezi lidmi ne veřejném prostranství v nedostatečném oblečení, v pyžamu a bačkorách nebo ještě častěji zcela nazí. Tento typ snu může mít i tu podobu, že sedíte na toaletě bez dveří a všichni vás sledují. V tomto typu snů kupodivu obvykle není skrytý žádný sexuální význam, ale vypovídá o úplně jiném typu pocitů a problémů, které se s nahotou spojují.
Nahota znamená zranitelnost – nejste ničím zahaleni, jste bezbranní, lidé mohou vidět vše, co nechcete odhalit. Pokud se vám zdál tento sen, znamená to, že přesně tímto typem obav nyní ve svém životě trpíte. Vysvětlení významu snů o nahotě často souvisí s pocity. Možná světu odhalujete nějaké své emoce, které byste si měli raději nechat pro sebe, a to vás dělá zranitelnými.

Útěk před pronásledovatelem

Zdálo se vám o tom, že vás někdo honí a chce vám ublížit, že musíte utíkat nejrychleji, jak to jen jde a ono to nejde... Ukrývat se a doufat, že mu uniknete?
Tento sen znamená, že se ve svém životě snažíte snad až křečovitě něčemu vyhýbat a máte strach z věcí, kterým byste se měli postavit čelem. Pravděpodobně nejde o nic zas tak strašného, jak si myslíte. Může však být problém uvědomit si, čeho přesně se tento sen týkal. Nápovědou opět mohou být konkrétní místa a lidé ve snu, to vám prozradí, jestli máte hledat problém spíš v práci, doma, ve vztazích nebo snad ještě někde jinde. Důležité jsou i přesné pocity, které se se snem spojují – zkuste si je vybavit, čeho přesně jste se vlastně nejvíc báli?



Fotolia_zvyky_Vyklad_snu.jpg.jpgTěhotenství a porod

Mnoha ženám se čas od času zdá, že jsou těhotné. Přitom ve skutečném životě vůbec nemusíte toužit po děťátku – jestliže totiž plánujete v blízké době mateřství, je vysvětlení snu zcela jednoduché, projevuje vaše touhy a mateřské city. Mnohem víc jsou snem o těhotenství a porodu zaskočeny ženy, které nic takového nyní neplánují. Těhotenství je však symbolem tvořivé ženské energie a kreativity obecně. Ta se může projevovat v oblasti umění nebo v tom, že kolem sebe vytváříte krásné a příjemné prostředí. Sen vám prozrazuje, že tato vaše ženská kreativita se hlásí o slovo a měly byste jí dát víc prostoru.

Sny o smrti a umírání

Opakem zrození je smrt, a sny o umírání patří mezi ty nejděsivější. Máte se snad obávat, že se blíží vaše poslední dny? Nebojte se, sny o smrti se spíš týkají něčeho, co je v tomto srovnání přece jen méně děsivé – a to je loučení. Nejspíš se vám těžce smiřuje s tím, že něco ve vašem životě se končí nebo mění, že přichází nové období a staré musí odejít. Smrt je symbolem transformace, která je však spojena se strachem ze ztráty.
Jestliže se vám zdálo o smrti blízkého člověka a nikoliv o vašem vlastním umírání, taky to souvisí s obavami se ztráty. Nejspíš cítíte, že se s tímto člověkem od sebe v nějakém ohledu vzdalujete, a přináší vám to smutek. Pokud je to osoba z minulosti, se kterou již nejste v kontaktu, pak se zamyslete nad tím, co pro vás znamenala, jaké pocity a symbolika se s ní spojují. Jestliže se vám například zdá o tom, že zemřel někdo, s kým jste se vždy cítili v bezpečí, nejspíš to znamená, že právě bezpečí vám nyní ve vašem životě velmi chybí.


Školní zkoušky a pozdní příchody

Poslední dva typy snů jsou si trochu podobné – je tady důležitá událost, u které nesmíte selhat, ale vy přijdete pozdě nebo nejste připraveni.
Je úplně jedno, jestli jste vyšli ze školy loni, před deseti, dvaceti nebo třiceti lety. Sny o zkouškách se občas zdají většině z nás po celý život. Tyto sny téměř ve všech případech souvisí s vaší práci a kariérou – cítíte se pod tlakem, tíha odpovědnosti a stresu je příliš velká. Jsou to přesně ty pocity, které většina z nás poprvé v životě zakusila při školním zkoušení. Zatímco v dětství a dospívání většinou nemáme problém přiznat si, že se písemky nebo zkoušky bojíme, jako dospělí máme pocit, že musíme být dokonalí a nesmíme selhat. O to silněji se pak může tento pocit stresu a tlaku projevit ve snu, ve kterém se vrátíte do školních let. Rada tedy zní – zvolněte tempo a zachovejte klid!

Sen o tom, že jste přišli pozdě a zmeškali jste důležitou schůzku, má podobný význam. Cítíte se pod tlakem a máte pocit, že vám uniká nějaká příležitost. Opět je důležitým prvkem snu pocit stresu, obavy a pocit, že jste něco ztratili. Je důležité, jestli se sen týkal práce nebo osobního života. Pokud jste totiž ve snu zmeškali rande, je problém někde jinde než v tom, že jste pod tlakem. Zřejmě máte sami na sebe příliš vysoké nároky a máte pocit, že se svému protějšku nebudete líbit nebo že jste v lásce něco zkazili. Hlavu vzhůru – pokud je to ten pravý nebo ta pravá, tak vás určitě bude milovat přesně takové, jací jste, a kvůli nikomu jinému se nemusíte trápit!

|<< < 809 | 810 | 811 | 812 | 813

NAŠI VĚŠTCI - Vyberte si svého věštce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.