Home - Články - Totemové zvíře pro týden 29.1.-4.2.: SKUNK

Totemové zvíře pro týden 29.1.-4.2.: SKUNK

vloženo 28. 1. 2020
čas čtení: 4 minuty

Totemové zvíře pro týden 29.1.-4.2.: SKUNK

Indiánské kmeny obou amerických kontinentů měly svá totemová zvířata. V náročných životních situacích se k nim lidé obraceli o radu. Náš digitální věk umí skoro všechno, dovede vytvořit virtuální realitu, ale neporadí nám, jak se vrátit ke kořenům staré moudrosti. Snad proto dnešní člověk znovuobjevuje tradice, naše i ty exotické. Pojďme se podívat, jaké rady nám může dát totemové zvíře pro tento týden. Je jím SKUNK.

sdílet článek na facebooku

Na symbolu skunka se ukazuje, jak zcela jinak a hlouběji chápali Indiáni duši zvířete. My Evropané si nejspíše vybavíme jen malé smrduté zvířátko, které kolem sebe ve strachu stříká nepříjemný odér. Skunk je však nevinné, dětsky hravé, roztomilé zvíře, které ostatní zaujme svou povahou i vzhledem. Poselství skunka je být sám sebou, nehrát žádné hry ani role. Pouhou svou podstatou si k sobě připoutat ty, kteří s námi mají být ve vztahu, a naopak odehnat ty, s kterými si nemáme navzájem co dát. Skunk učí poznat sám sebe a stát se tou nejsilnější verzí svého já.

Je zbytečné, jaké ideály jsme si vysnili. Je hloupé chtít být Růženkou, Zlatovláskou nebo Popelkou, pokud jsem se narodila jako rázná Káča nebo jako citlivá Rusalka. Je marné chtít být Nebojsou, pokud mě příroda stvořila jako intelektuálního Holmese. Lépe je najít své klady i zápory, přijmout je a vysílat do světa skutečně pravé a vlastní signály než ty falešné. Pak k sobě budeme poutat skutečné přátele, skutečné životní partnery a také práci, záliby a činnosti, které se k nám opravdu hodí. Pak budeme žít naplno. Pokusme se tedy zanalyzovat pravdivě sami sebe a mít se rádi se vším všudy.



SKUNKA nám pro toto období nabídly šamanské karty. Poradí nám, čemu se věnovat a co naopak vynechat. Totemová zvířata mají spojení s matkou zemí a vším živým na planetě. Jsou to symboly, které znázorňují vitální síly pohybující se nejen v našem světě, ale i v těch, které nás přesahují. Jejich rady byly užitečné pro dávné indiánské kmeny a mohou být užitečné i nám, pokud umíme naslouchat.

Skunkova medicína podporuje hraní si na slunci, sdružování se s lidmi stejné „krevní skupiny“. Jeho ryzost však podporuje i kuráž říci někomu pravé slovo v pravý čas, pojmenovat věci pravdivě. Nepřikrašlovat skutečnost a s odvahou říct svůj názor. To je právě ta medicína, která některým nevoní a odežene je od nás, ale jiné naopak přitáhne.



Skunk podporuje spontánnost, smích a zábavu, družné a upřímné rozhovory, ale i klíčové a zásadní debaty a odvážná rozhodnutí. Pomáhá nám v sebepřijetí. V tomto období můžete na sobě udělat kus dobré práce. Neznamená to „zapudrovat“ své nedostatky, ale například cvičit, meditovat, čistit si jídelníček, chodit přírodou a detoxikovat se. Znamená to také uvědomit si všechny své dobré stránky a uznat své kvality.

Všeobecný článek o významu totemových zvířat si můžete přečíst ZDE: Totemová zvířata – průvodci našim životem

|<< < 585 | 586 | 587 | 588 | 589

NAŠI VĚŠTCI - Vyberte si svého věštce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.