Home - Články - Totemové zvíře pro týden 9.-15.10.: VYDRA

Totemové zvíře pro týden 9.-15.10.: VYDRA

vloženo 8. 10. 2019
čas čtení: 4 minuty

Totemové zvíře pro týden 9.-15.10.: VYDRA

Indiánské kmeny obou amerických kontinentů měly svá totemová zvířata. V náročných životních situacích se k nim lidé obraceli o radu. Náš digitální věk umí skoro všechno, dovede vytvořit virtuální realitu, ale neporadí nám, jak se vrátit ke kořenům staré moudrosti. Snad proto dnešní člověk znovuobjevuje tradice, naše i ty exotické. Pojďme se podívat, jaké rady nám může dát totemové zvíře pro tento týden. Je jím VYDRA.

sdílet článek na facebooku

Vydru nám pro toto období nabídly šamanské karty. Poradí nám, čemu se věnovat a co naopak vynechat. Totemová zvířata mají spojení s matkou zemí a vším živým na planetě. Jsou to symboly, které znázorňují vitální síly pohybující se nejen v našem světě, ale i v těch, které nás přesahují. Jejich rady byly užitečné pro dávné indiánské kmeny a mohou být užitečné i nám, pokud umíme naslouchat.

Vydra je pro dávné Indiány symbolem ženskosti. Voda a země, kde se vydra pohybuje a kde žije, jsou ženské živly. Je půvabná, ohebná, milá, jemná, mrštná jako pravá žena. Je výborná matka, svým dětem dělá u vody velké a pevné doupě. Když se přiblížíte v noci k vodě, někdy ji spatříte, jak tančí. Podobně jako lidé dělá vydra některé věci jen tak, protože ji baví. Hraje si a pobíhá u vody, válí se v trávě, pozoruje hvězdy.



Protože je tak ženská, je také symbolem sesterství. Naše západní kultura má tendenci dělat ze ženských vztahů nehezké klišé. Zapomeňte na to, jak muži vtipkují v hospodě nebo co samy někdy řekneme o kolegyních. Očistěte se od toho! Ženské přátelství je pevné, je založeno na porozumění, na stejném údělu dárkyně života a pečovatelky. Je o tom, že svým dětem chceme ukázat, jak se radovat ze života, jak být šťastné. Hrajeme si s nimi, a tak jsme, stejně jako vydra, stále hravé. Vidíme svět stále novýma očima, jako zářivý zázrak, protože chceme, aby jej tak vnímaly naše děti. Nemůžeme je přece učit, co samy neumíme! Sesterství je o pomocné ruce, o pochopení, o společném smíchu a slzách, o útěše, o společném tanci a oslavě života. Je to ženská síla, která funguje, pokud je sdílená společně. Každá žena je částí své bytosti čarodějka. Je napojena na matku Zemi, na stromy, rostliny, vodu a nebe. Jako matka na Velkou matku. Kořeny ženského sesterství jsou hluboké a pevné. Pokud je v sobě najdeme, budeme mít přenádherné vztahy se ženami, ale i s muži.

Proč i s muži? Každý muž hledá ženskost, jemnost, něhu, hravost. Nikoli bojovného soupeře, jemuž se dnes, pokud je sukních, říká babochlap. Vydra nás učí něze, naslouchání, porozumění. Nabízí náruč, naloví potravu pro své nejbližší a pak si s nimi hraje. Nikdy nevyhledává konflikt, ale pokud je její domov napaden, bojuje. Který muž by nehledal takový ideál? Nikdo z nás sice není a nebude na sto procent ideálním ztělesněním ženy či muže, ale je dobré ideál mít, vyznačuje cestu, nikoliv cíl. Vydra nám takový ideál poskytuje. Pokud se budeme v tyto dny řídit jejím příkladem, pomůže nám pečovat o své blízké, vytvořit pokojný domov, najít v sobě zásoby něhy, hrát si, bavit se a ocenit život jako dar. Staňme se v tyto dny vydrou, žijme v zemi, plavme ve vodě, tančeme při měsíci se svými sestrami a pěstujme všechny ženské přednosti, které byly málem zapomenuty.

Všeobecný článek o významu totemových zvířat si můžete přečíst ZDE: Totemová zvířata – průvodci našim životem

|<< < 547 | 548 | 549 | 550 | 551

NAŠI VĚŠTCI - Vyberte si svého věštce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.