Home - Články - Tajemná moc měsíčních fází – nalaďte se i vy na Lunu!

Tajemná moc měsíčních fází – nalaďte se i vy na Lunu!

vloženo 22. 4. 2019
čas čtení: 4 minuty

Tajemná moc měsíčních fází – nalaďte se i vy na Lunu!

Dorůstající a couvající Měsíc, úplněk a nov – každá doba se hodí na něco jiného! Když s nimi budete souznět, všechno vám v životě půjde mnohem snáz!

sdílet článek na facebooku

Patříte i vy mezi lidi, kteří bezpečně poznají úplněk podle toho, že nemohou usnout? Nebo vás měsíční fáze nechávají chladnými a všimnete si jich maximálně tak na večerní procházce? Naše vnímavost k fázím Luny je hodně individuální záležitost, ale její energie je tak mocná, že působí na každého z nás, stejně jako i na celou Zemi a přírodu. Zkuste se naladit na jejich koloběh – pomůže vám žít spokojenější a harmoničtější život! Stačí dělat věci tehdy, když je na ně ten pravý čas! Nov, dorůstající Luna, úplněk i fáze couvání, všechny mají svůj smysl a účel. Naučte se jim porozumět!

Nov – to je zklidnění a odpočinek

Novoluní je začátkem i koncem měsíčního cyklu zároveň – i když jeho cyklický koloběh samozřejmě žádný skutečný začátek a konec nemá! Nov je doba odpočinku, ztišení, obrácení se dovnitř a vnitřní očisty. Je to doba, kdy se symbolicky uzavírá jedno období v našem životě a začíná se další. Proto se vyplatí dopřát si čas sami pro sebe, meditaci, rozjímání a relaxaci. Nálada je klidná, možná budete mít chuť více spát, tak si to dopřejte. Nejspíš vás taky nebudou lákat žádné větší společenské akce ani se vám nebude chtít nic složitého řešit. Zkrátka čas dát si pohov! Je vhodná doba vyhodnotit úspěchy i neúspěchy uplynulých čtyř týdnů, všechno staré, nepotřebné a již uzavřené nechat minulosti, a naopak plánovat a snít o tom, na co se zaměříte do budoucna. Ještě však nepodnikejte žádné aktivní kroky, na ty si počkejte, až se na obloze objeví srpek dorůstající Luny! Raději se jenom zklidněte, vypusťte z hlavy všechny starosti, a připravte se na příval nové energie, která již brzy přijde!



Dorůstající Měsíc – doba nových začátků


Fáze dorůstání je časem aktivity, nových nápadů a projektů, je to nejlepší doba začít uskutečňovat své plány. Říká se, že všechno, do čeho se v této době pustíte, bude růst a silnět stejně jako srpek Měsíce na obloze. Ten mimochodem poznáte podle toho, že má tvar písmena D a na obloze se objevuje hned večer, vychází ještě před západem Slunce, na rozdíl od couvající Luny, která vypadá jako písmeno C a na nebi nám září až ve druhé polovině noci – i ráno, když vychází Slunce. Dorůstající Měsíc byl odedávna považován za velmi šťastné a příznivé období, proto je vhodné všechny nejdůležitější aktivity, ve kterých chcete pokračovat i do budoucna, soustřeďovat právě do tohoto období. Přibývající Luna přeje všem novým začátkům, ať už se týkají čehokoliv, práce, vztahů, nebo vašich koníčků. Proto nezahálejte, nic neodkládejte a pusťte se optimisticky do těch nejnáročnějších úkolů, které jsou před vámi. I naše tělo teď dokáže přijmout více prospěšných živin, vitaminů a minerálů, tak mu je dopřejte! Je to zkrátka doba růstu a rozvoje!

 


Úplněk – čas oslav a zábavy

Doba úplňku je nejsilnější ze všech měsíčních fází a jen stěží se najde někdo, kdo by jej přehlédl! Stejně jako nov, i úplněk působí přibližně tři dny kolem svého maxima, kdy je jeho síla samozřejmě nejintenzivnější. Úplněk je časem radosti ze života, zábavy, oslav, společenských setkání, ale také lásky a erotiky! V přírodních národech, kde jsou lidé naladěni na rytmy přírody, jsou ženy právě v této době nejplodnější – a muži to samozřejmě cítí! Síla úplňku vyvolává ve všem živém pocity neklidu a vybičovává naši energii na maximum! Proto také mnoho lidí trpí během této měsíční fáze nespavostí. Nahromaděnou energii je potřeba vybít, protože jinak může eskalovat například v podobě hádek a podrážděnosti. Raději si dopřejte zábavu, tanec, muziku a setkání s přáteli! No a pokud máte s kým, tak taky erotiku! Naopak, úplněk je maximálně nevhodný na všechny činnosti, které si vyžadují koncentraci a plné soustředění, a nehodí se ani pro důležitá rozhodnutí. Je totiž těžké udržet pozornost a zaměřit se na to nejdůležitější, protože pod vlivem úplňkových energií je naše mysl i pocity ve značně roztěkaném stavu. Raději si dopřejte to, na co byl úplněk přírodou předurčen – a to je oslava života a všeho krásného v něm!



Couvající Měsíc – uzavírání starých záležitostí


V dávných dobách byl ubývající Měsíc považován za nepříznivé období, ale to naštěstí není tak docela pravda. Právě naopak, jeho síla je velmi užitečná a prospěšná, protože přináší očistu a usnadňuje nám zbavování se všeho, co už v našem životě dál nechceme. Zapamatujte si ovšem důležité pravidlo, že couvající Luna se nehodí pro začínání nových projektů a plánů! Naopak, v této době se soustřeďte na dodělávání restů, dokončování a uzavírání rozdělaných činností. Je hezké mít před příchodem novu čistý stůl, abyste se s dalším měsíčním cyklem zas mohli pustit do něčeho nového! Couvající Luna se taky skvěle hodí pro úklid, a to jak v doslovném, tak i v přeneseném smyslu. Mnohem snáz se nám zbavuje nepotřebných zbytečností, které již neplní účel, a to nejen v našem bytě, ale týká se to i našeho nitra a myšlenek! Najděte si proto čas nejen na vyluxování bytu a protřídění obsahu skříní, ale také na „úklid“ ve vlastních myšlenkách a pocitech. Zamyslete se nad tím, v čem chcete pokračovat do budoucna a co naopak zanechat minulosti. A pak s dalším novem a dorůstající Lunou už nechejte prostor jenom tomu prvnímu! A nakonec, couvající Měsíc vám pomáhá očistit i vaše tělo, takže je to skvělá doba pro hubnutí a detoxikaci!

|<< < 491 | 492 | 493 | 494 | 495

NAŠI VĚŠTCI - Vyberte si svého věštce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.