Home - Články - Rozhovory se stromy: Vrba čarodějka

Rozhovory se stromy: Vrba čarodějka

vloženo 2. 9. 2021
čas čtení: 3 minuty

Rozhovory se stromy: Vrba čarodějka

Vrba je stromem zasvěceným Luně a vodě. Svou podstatou je to dívka - čarodějka, která ve vás probudí cit a talent, jenž ve vás dříme. Pod vrbu sedali druidi, bardi a věštci, aby je naučila dokonalému umění, kterému se upsali na celý život: magii, jasnozřivosti, schopnosti mluvit s bytostmi z jiných dimenzí, výřečností, věštění a hudbě.

sdílet článek na facebooku

Vodní panna

Vrba koření nejen v zemi, ale i ve vodě. Voda znamená city, a těm vládne Luna. Největší moc má vrba za úplňku, ale tím nemyslíme jen a pouze měsíčnou noc, ale i den nebo období, kdy se úplněk odehrává. Tento strom se podobá dívce s dlouhými vlasy, která se sklání nad vodou. Protože tato pozice lidem připomíná klečící dívku ve smutku, sázejí ji i na hřbitov k hrobkám. Za to ale vrba nemůže. Voda je nositelem života, nikoliv smrti, je to krev kolující v žilách světa.

Duch vrby je velmi živý a neposedný, někdy se odpoutá od stromu a tančí po loukách. To jsou ty známé vodní panny, rusalky a víly z legend a pohádek. Ony tu jsou, alespoň pro citlivé lidi, kteří je umí vidět či vycítit. Duch vrby velmi rád komunikuje, a jako správná žena plná síly miluje drby. Vrba má ráda novinky, možná ani ne tak ze světa šoubyznysu nebo politiky, ale prostě jen z vašeho života. Když s ní jednou pohovoříte, očekává, že přijdete zase. Chce si s vámi znovu povídat, znovu slyšet, co je u vás nového a co vám jde hlavou. Vzpomínáte na příběh o Králi Lávrovi, jenž napsal Karel Havlíček Borovský? Autor si příběh nevymyslel, čerpal z lidové pověsti. Vrba má nastražené uši pro každé vaše slovo – a je zvědavá. Pokud k ní půjdete, pamatujte na to, že vás očekává znovu a znovu. Za navázaný vztah se však odvděčí.


Vrba a vodník

Vodník je pradávným duchem vody. Podle pohádek sedal při měsíčku na vrbě a šil boty. No, v lidovém podání je znát velmi důrazná snaha vodníka nějak polidštit a udělat z něj hodného bracha. V podání starých Slovanů a Keltů však takový nebyl. Byl to vodní bůh, velký šibal, rozmarná bytost, která se řídí jen city a náladami. Někdy nahnal rybářům hejno ryb do sítí, jindy někoho utopil. Vodjanoj, vodowik, muk, to jsou jeho stará jména. Měnil podoby a bral na sebe vzhled koně, býka, zajíce, ryby, jak se mu jen zachtělo. Nesnášel týrání zvířat a sedláka, který zbičoval koně nebo volka zapřáhnutého v povozu, vždy ztrestal. Pohanští předkové měli před vodníkem velký respekt a věděli, že vrba je něco jako jeho trůn, avšak živý, s vlastním vědomím. Nosili stromu oběti, třeba i polovinu zabitého prasete, aby neohrozil mlýny a vesnice záplavami a nestahoval děti pod vodu. Vypráví se, že vodník věšel na vrbu cetky a stuhy, aby přilákal hezká děvčata. Vodník se totiž tuze rád ženil, byl to velký sukničkář. Ovšem ty stuhy a cetky mu přišít nemůžeme.

Na vrbu je věšeli naši prapředci. Vždy, když člověk o něco vrbu požádá, měl by pěkně poprosit, a poté, až se přání splní, přijít ji potěšit tou dobrou zprávou a pověsit na vrbu dar. Nebo jej dát už předem, jako malý úplateček. Možná, že je vrba marnivá a chce se zdobit, ale spíš ne. Stuha nebo ozdoba je prostě symbol, který dáváte ve hmotě nehmotné bytosti. Ona cítí jeho význam – a ví, že s ní jednáte s úctou. To právě chce. A pokud s úctou jednat neumíte, raději se k vrbě ani nepřibližujte.


Královna srdcí a citů

Pokud přijdete k vrbě a začnete s ní rozmlouvat, ona odpoví. Osloví přímo vaše srdce. To, co cítíte, ještě znásobí. Proto dávejte pozor, zda nepociťujete zlobu a vztek. Všechny ostatní city a emoce nejsou průšvih, dokonce i znásobený smutek vykulminuje a poté přejde. Ale destruktivní city pod vrbou nedoporučujeme. Pokud chcete někomu odplatit zlé zlým, neodpustili jste, pak nechoďte k vrbě dřív, než se vyčistíte. Vaše zloba by ve vás vzrostla a způsobila amok nebo nemoc.

Vrba vám dá ochutnat vaší vlastní medicíny, je zrcadlem vašeho podvědomí. Proto je také báječný terapeut. Nemějte však z vrby strach. Jsme příbuzní, vodu máme v sobě všichni, a my lidé dokonce hodně. Až dvě třetiny naší bytosti tvoří posvátná voda. A voda se s vodou domluví. Nestrachujte se, že máme všichni v sobě různé, i ne příliš dobré emoce. Voda – a vrba – to vědí. Pokud toužíte po lásce a harmonii s lidmi a přírodou, vrba si vás oblíbí a promine vám všechny nedostatky. Zazpívejte jí některou z lidových písní o vodě, potoku, splavu či řece… Píseň vás vyladí na čistou emoci – a to je jazyk stromů. Pak na chvíli ztichněte. Naslouchejte svému dechu a šumění listů. Uslyšíte vzkaz, který je jen pro vás. Domů odejdete s myšlenkou či pocitem, na kterých se dá budovat.

První, úvodní článek - Rozhovory ze stromy - najdete ZDE: ROZHOVORY ZE STROMY: OTEVŘETE SE!

 

|<< < 795 | 796 | 797 | 798 | 799

NAŠI VĚŠTCI - Vyberte si svého věštce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.