Home - Články - Říjnový úplněk v Beranu

Říjnový úplněk v Beranu

vloženo 18. 10. 2021
čas čtení: 5 minut

Říjnový úplněk v Beranu

Krásný podzimní úplněk si užijeme ve středu 20. října 2021 v 16:56 podvečer. Bude se nacházet ve znamení Berana – víte, jaký bude a co nám přinese?
sdílet článek na facebooku

Luna v Beranu, Slunce ve Váhách

Zatímco Měsíc prochází o úplňku ohnivým znamením Berana, jeho protipól Slunce se ve zvěrokruhu nachází přesně naproti, ve vzdušném znamení Vah. Tento úplněk budou proto nejintenzivněji prožívat zrozenci v těchto dvou znameních a lidé, kteří v některém z nich mají ascendent nebo měsíční znamení. Zvláště významný pak bude pro ty Berany, kteří se narodili až koncem vlády svého znamení, po polovině dubna, a pro Váhy slavící narozeniny po 15. říjnu.

Úplněk, to je nejmocnější ze všech fází měsíčního cyklu Luny. Energie, která postupně narůstá a graduje od novoluní přes dorůstající srpek Měsíce, se nyní dostává na své maximum a témata, která se nám v životě v posledních dvou týdnech otevřela, teď vrcholí. Napětí, které se sbíralo, vyvrcholí a přehoupne se po úplňku postupně opět do klidovější fáze. Za couvající Luny pak přichází čas dokončování a uzavírání těchto záležitostí, až pak o novoluní dosáhneme klidu a odpočinku a otevře se prostor pro nové začátky.

Tento úplněk se bude naše pozornost zvláště soustředit na životní témata, které souvisí s protipóly Berana a Vah. Princip Berana, to je ohnivá aktivita, průbojnost a potřeba se prosadit, ukázat světu, že jste tady, a co všechno dokážete. Beran je značně individualistický, naproti tomu Váhy představují princip týmového hráče. Energie Vah je o porozumění, hledání souladu, dobré komunikaci, spolupráci, mezilidských vztazích – a taky o kompromisech. Můžete tedy čekat, že se vám v životě vynoří otázky typu: Co chci já a co chtějí ostatní? V čem se ještě dokážu přizpůsobit a v čem kompromisy dělat nechci?


Hlavně pozor na hlavu!

Když se podíváme na zdravotní souvislosti lunárního kalendáře, zjistíme, že Měsíc v Beranu působí na hlavu a všechny orgány, které se na ní nachází. To znamená oči, nos, uši, zuby a tak dále. Ve dnech Berana je potřeba něco dobrého udělat pro jejich zdraví a naopak se vyvarovat všeho, co by jim mohlo škodit. To znamená například nenamáhat zbytečně zrak prací potmě, důsledně si čistit zuby nebo se vyhýbat příliš hlasité hudbě a hluku. V Beranu máme taky větší sklon k bolestem hlavy a migrénám, a pokud k nim máte sklony, vyplatí se vám šetřící režim. Veškeré problémy se zhoršují pod vlivem stresu, a k tomu máme v neklidné úplňkové energií větší sklon než jindy. Tak si dopřejte klidnější pracovní den bez příliš náročných úkolů!

Beraní energie zvyšuje riziko úrazů, protože máme větší sklon k rychlým a nepromyšleným reakcím. Pamatujte na to za volantem i v práci. Možné úrazy se opět týkají především hlavy, takže si třeba na kolo nezapomeňte vzít přilbu. Samostatnou kapitolou jsou lékařské zákroky o úplňku – tato energetická měsíční fáze se pro ně vyloženě nedoporučuje! Vyvarujte se tedy například trhání zubů a nepodstupujte žádné operace s výjimkou zcela akutních.


Co se ukrývá na obloze

Ohnivou energii Luny v Beranu bude na obloze trochu krotit Mars v protilehlém znamení Vah. To však zároveň znamená, že vás může trápit nerozhodnost a problém se rozhoupat k činu, a to povede ke vnitřnímu neklidu a nervozitě. Světlou stránkou věci ovšem je, že se nepustíte jen tak snadno do nepromyšlených projektů, k čemuž jinak s Lunou v Beranu bývají sklony.

Zajímavá je taky kvadratura Luny, Slunce a Marsu k Plutu ve znamení Kozoroha. Pluto, záhadná malá planetka, je v horoskopu poslem transformace, tajemství a hlubokých změn na nejvnitřnějších úrovních duše. Kvadratura je ovšem nepříznivá konstelace, takže je to potřeba brát spíš jako varování. Hodně lidí může být v pokušení uchýlit se k nečistým a utajeným taktikám v zájmu získání společenského postavení a vylepšení si reputace. Možná i vás napadne něco takového, ale bude to v příkrém rozporu s hlasem vaší duše a s tím, co ve skutečnosti chcete a co může přinést štěstí vám a vašim blízkým. Tak pozor na pokušení!

|<< < 811 | 812 | 813 | 814 | 815

NAŠI VĚŠTCI - Vyberte si svého věštce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.