Home - Články - Retrográdní planety - špatný čas pro nové plány!

Retrográdní planety - špatný čas pro nové plány!

vloženo 26. 9. 2021
čas čtení: 10 minut

Retrográdní planety - špatný čas pro nové plány!

Na přelomu září a října si nic nového nezačínejte! Merkur je ode dnes (27. září) retrográdní a to věští komplikace! A nejen Merkur, ale i několik dalších planet nás potrápí až do konce roku 2021!

sdílet článek na facebooku

Co jsou retrográdní planety

V každém roce jsou období, která se vůbec nehodí pro nové začátky. Věci se nehýbou kupředu, zasekávají se, a pořád se před vámi objevují nějaké nové komplikace. Je to jako naschvál, ale není to vůbec náhoda – mohou za to totiž retrográdní planety! Ptáte se, co to znamená?

Každá planeta Sluneční soustavy si při svém pohybu na obloze pravidelně zařadí zpátečku. Tedy, ne že by se doopravdy otočila na své oběžní dráze kolem Slunce, to už by zavánělo apokalypsou, ale změní se směr jejího pohybu po obloze při pohledu ze Země. Je to kvůli tomu, že stejně jako každá planeta i Země obíhá kolem Slunce a zdánlivý zpětný chod planet je zapříčiněn právě vzájemnou polohou Země a té které planety. Z pohledu astrologa retrográdní pohyb planet znamená, že se tou dobou ve zvěrokruhu pohybují směrem nazpátek a nikoliv kupředu. Tedy například ze znamení Berana se planeta neposune dál do Býka, ale vrátí se zpátky do Ryb.

Možná jste nevěděli, že retrográdní planety jsou velmi častý jev. Ve skutečnosti po většinu času je alespoň některá z planet ve zpátečním pohybu. Například letos, v roce 2021, nebyla žádná planeta retrográdní pouze v lednu a v čase mezi 21. únorem a 27. dubnem. Jinak pořád alespoň jedna, nebo i více. Nemáme to s nimi na té Zemi zrovna lehké, co říkáte? Každá retrográdní planeta ovšem působí jinak a různě dlouho. Bližší planety ke Slunci, hlavně Merkur, couvají krátce a často, u těch vzdálenějších se intervaly prodlužují.


Spiknutí negativních planet

Na přelomu září a října 2021 se však proti nám planety doslova spikly! Couvat jich bude najednou neuvěřitelných šest z osmi! Všechny kromě Venuše a Marsu, tedy retrográdní bude najednou Merkur, Jupiter, Saturn, Uran, Neptun a Pluto. Toto extrémně kritické období se začíná otočkou Merkuru do zpětného chodu 27. září a končí se otočkou Pluta zpátky do přímého pohybu 6. října. Celých 10 dní je tedy opatrnost víc než na místě! Ale to není všechno, i pět retrográdních planet je víc než dost, a ty nás trápí po téměř celé dva měsíce tohoto roku – od 20. srpna, kry začal být retrográdní Uran, do 11. října, kdy skončí retrográdnost Saturnu.

Dřív, než se dostaneme k působení každé jedné couvající planety zvlášť, podívejme se na to, co mají společného. Každá planeta nám ovlivňuje nějakou oblast života, a když zařadí zpátečku, budou se právě v této sféře věci kazit a komplikovat. Nelze se posouvat kupředu, pořád nějaké překážky. Raději si šetřete síly a ani to nezkoušejte! A v žádném případě nerozjíždějte nové projekty a plány! Například když couvá planeta lásky Venuše, raději žádná nová seznámení a už vůbec ne svatba! Nebo couvající Mars zas umí pořádně zavařit v kariérních plánech. Toto jsou ovšem jediné dvě planety, které nyní naštěstí necouvají. Ještě to by nám tak chybělo! Pojďme se tedy podívat blíž na to, jaká přesně „nadílka“ nás to čeká!

Retrográdní Merkur a komunikace

27. září 2021 nás již potřetí letos „obšťastní“ retrográdní Merkur, až do 18. října, a bude ve znamení Vah. Předtím to bylo od 31. ledna do 21. února ve Vodnáři a od 30. května do 22. června v Blížencích. Všechna tato tři období nejsilněji pocítí či pocítili lidé narozeni v trojici vzdušných znamení, což jsou právě Váhy, Blíženci a Vodnář. Retrográdní Merkur vždy znamená, že komunikace vázne, přichází spousta nedorozumění a extrémně často nás zlobí informační a komunikační technologie – počítače se kazí, mobily blbnou, poštovní zásilky se ztrácí a dopravní spoje mají zpoždění. Raději se nesnažte s nikým o ničem důležitém jednat, rozhovory odložte na jindy, a nezapomeňte si poctivě zálohovat data! Než odešlete mail či sms, několikrát si je zkontrolujte. Retrográdní Merkur ve Váhách komplikuje komunikaci a přináší nedorozumění zejména v partnerských a jiných blízkých vztazích. Někdy je mlčet opravdu zlato!


Couvající Jupiter a smysl života

Další „radostí“ je retrográdní Jupiter. Couvá od 20. června do 18. října, z toho první měsíc v Rybách, pak zpátky ve Vodnáři, ve kterém je po většinu roku. Jeho působení je o něco složitější než u Merkuru. Promlouvá totiž k našim ideálům, světonázoru, otázkám po smyslu života. Určitě teď nezačínejte nic nového v duchovní oblasti, ale ani třeba v politice! Nehledejte žádné nové směry a názory, byla by to slepá ulička. Naopak, vraťte se k věcem, kterými jste se zabývali v minulosti, přehodnoťte je, dotáhněte do konce co je potřeba. Může to vypadat, že vám Štěstěna nepřeje, ale má to svůj smysl – je čas ohlédnout se zpátky a ne se hnát kupředu.

Retrográdní Saturn a špatná karma

Pak zde máme jeho bratříčka retrográdní Saturn rovněž ve Vodnáři od 23. května do 11. října. A to je čas, kdy vylézají staří kostlivci ze skříní! Saturn vytahuje na povrch témata odpovědnosti, povinností, omezení, přináší pocity strachu a obav a taky konflikty s autoritami. Couvající Saturn nám připomíná, že „karma je zdarma“, a tak nás může dohonit kdeco, čemu jsme se v minulosti šikovně vyhýbali. Jediná dobrá zpráva je, že toto jeho působení už se pomalu končí, takže co na vás z té pomyslné staré skříně nevyskočilo v létě, to už snad za těch pár dní nevyskočí. Tedy, když vydržíte tiše sedět někde schovaní a čekat, než to přehřmí!

Retrográdní Uran a změny

Planeta Uran v Býku couvá od 20. srpna a po zbytek roku nás již bude provázet jeho blokující vliv. Ten nám znemožní dělat ve svém životě větší změny, které by vedly k lepšímu. Naopak, může nás svádět ke změnám nepromyšleným a zbrklým. Dejte si tedy pozor na příliš radikální nápady a raději ve svém životě nic neměňte. Pokud přece jen, pak pouze věci, o kterých jste již uvažovali delší dobu a pouze menší změny.


Retrográdní Neptun a iluze

Neptun v Rybách jde pozpátku již od 25. června až do 1. prosince. Je to planeta iluzí a přeludů, takže se může stát, že odhalíte nějaké lži nebo zjistíte, že a věci jsou jinak, než si myslíte. Nic příjemného, ale na druhé straně je to i osvobozující, berte to z té lepší stránky. Velký pozor si touto dobou dávejte na alkohol a jiné závislosti, kterým teď je mnohem snazší podlehnout!

Retrográdní Pluto a nečisté úmysly

Od 27. dubna do 6. října je retrográdní i vzdálené Pluto, a to v Kozorohu. Zde se ukazují témata moci a manipulací. Možná si všimnete u lidí ne zcela čisté motivace a sklony. Objevuje se žárlivost, mocenské hry i dědické spory. To všechno je ovšem příležitost změnit věci k lepšímu právě díky tomu, že vyplavou na povrch, ale počkejte s tím, až se Pluto otočí do přímého chodu. Nyní je vhodné hlídat si soukromí a dopřát si více klidu na zpracování svých obav.

Na všem špatném je něco dobrého

Aby to však nebylo tak pesimistické, i retrográdní planety mají svou světlou stránku. Je to sice čas, který se nehodí pro začínání ničeho nového, ale o to více se můžete věnovat starým restům a uzavření toho, co v minulosti zůstalo nedotažené. A osud vám v tom bude pomáhat! Čas couvajících planet je čas náhodných setkání se starými známými. Jeto čas dokončování projektů, které jste kdysi odložili stranou. A v životě celkově je to čas návratů k vašim starým tématům, šance podívat se na ně z nového úhlu pohledu, přehodnotit je, podívat se dovnitř své duše a položit si otázky, kudy chcete dál směřovat. Zkrátka, důležité věci se teď dějí spíš uvnitř pod povrchem než ve vnějším světě!

|<< < 803 | 804 | 805 | 806 | 807

NAŠI VĚŠTCI - Vyberte si svého věštce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.