Home - Články - Předpověď počasí podle astrologie – neuvěřitelné?

Předpověď počasí podle astrologie – neuvěřitelné?

vloženo 3. 2. 2021
čas čtení: 8 minut

Předpověď počasí podle astrologie – neuvěřitelné?

Hvězdy umí ledasco – odhalit naši povahu, předpovědět budoucnost nebo zjistit, zda se k sobě s partnerem hodíte. Věděli jste však, že astrologie nám může pomoct předpovědět počasí? Prozradíme vám, jak lze z horoskopu vyčíst, jestli si máte zítra vzít deštník nebo zimní čepici!

sdílet článek na facebooku

Rosničky s horoskopem

Chcete vědět, jaké bude počasí?
Jak všichni víme, meteorologové se navzdory své šikovnosti občas spletou. Je to pouhý omyl nebo je v tom ještě něco jiného?
Věda už toho odhalila hodně, ale pořád ještě ne všechno. Za to, jestli se budeme těšit z krásného slunečního dne, schovávat se před deštěm, radovat se ze sněhových vloček nebo klepat v třeskutých mrazech totiž mohou i jiné věci než pohyby vzduchových mas nad světadíly, tlakové výše a níže.
Pokud chcete vědět, jak bude, vyplatí se podívat nejen na předpověď počasí, ale sledovat také polohu nebeských těles. Specializované astrologické disciplině, která předpovídá podle horoskopu vývoj počasí, se říká astrometeorologie.

Síla Luny a počasí

Největší vliv na počasí má energie Měsíce. Je to celkem logické, jde o nebeské těleso, které je naší Zemi nejblíž a jeho vliv způsobuje například přílivy a odlivy. Když uvážíte, že klima a vývoj počasí jsou do značné míry určovány prouděním vod v oceánech, například Golfským proudem, myšlenka, že Luna ovlivňuje počasí, najednou dává velký smysl.


Důležitými mezníky lunárního cyklu jsou Nov a Úplněk. Možná jste si už někdy všimli, že kolem těchto dvou dní v měsíci dochází častěji než jindy k velkým změnám počasí. Jestliže bylo před Úplňkem hezky, je dost pravděpodobné, že po Úplňku se počasí zkazí. Nebo naopak, pokud před Úplňkem delší dobu pršelo, můžeme se těšit, že Úplněk přinese sluneční dny a měsíční noci. Nov je zas kromě změn počasí zajímavý i tím, že v tento den je větší pravděpodobnost srážek než jindy v měsíci.

Kromě fází Měsíce se vyplatí sledovat i to, ve kterém znamení se Luna právě nachází. Dvanáct znamení je přiřazeno ke čtyřem živlům: ohni, vodě, vzduchu a zemi. Každý z těchto živlů má jiné vlastnosti a přináší jiné sklony ve vývoji počasí. Ohnivá znamení Berana, Lva a Střelce přinášejí teplé a suché počasí. Vzdušná znamení Blíženců, Vodnáře a Vah věští, že bude mírně teplo a vlhko. Zemská znamení Panny, Býka a Kozoroha přinášejí suchou zimu, zatímco Luna ve vodních znameních Raka, Štíra nebo Ryb věští chlad a srážky.

Počasí – jaké je a jak ho vnímáme

Všimli jste si už někdy, že při stejné teplotě vzduchu a zdánlivě stejném počasí nám někdy připadá, že je teplo a jindy spíš chladno? Důležité je nejen to, co ukazuje teploměr, ale i to, co my sami pociťujeme.
Čím to je, že stejné počasí vnímáme jednou tak a jindy jinak?


Opět za to může Luna!

Představte si dva stejné dny – teplota je shodná, vlhkost a vítr taky, zdánlivě vůbec žádný rozdíl. A přece se může stát, že v pondělí rozepínáme svetry a sundáváme čepice, zatímco v úterý už si stahujeme níž přes uši a klepeme se zimou.
Podívejte se do lunárního kalendáře. Možná zjistíte, že Luna právě opustila ohnivé znamení Lva a vstoupila do zemské Panny. Může se stát, že tato změna od tepla k chladu se neprojeví na skutečném počasí, i když se to často stává. Rozhodně se však projeví na způsobu, jakým budeme my lidé dané počasí vnímat, protože Luna působí nejen na masy teplého a chladného vzduchu, proudící nad Zemí, ale ještě neomylněji právě na naše lidské tělo. A tak nám bude Ve Lvu teplo a v Panně zima i když teploměr a barometr ukazují to samé.

Nenechte se zaskočit a připravte se na to! Stačí sledovat lunární kalendář a připravit se na to, že naše vnímání počasí se může změnit třeba i během jednoho dne. Jestliže je ráno Luna třeba ve zmíněném Lvu a večer už v Panně, nezapomeňte si čepku a rukavice, i kdyby vám ráno bylo teplo. Večer je jistě oceníte!

Síla planet a roční období

Kromě Luny, jejíž vliv je nejvíc vidět a nejrychleji se mění, působí na počasí i Slunce a planety. Merkur, Venuše, Mars, Jupiter, Saturn, Uran, Neptun – jejich vlivy na počasí jsou dlouhodobé a mohou třeba za to, jestli je zima tuhá nebo mírná, jestli je léto horké nebo deštivé.

Fotolia_zvyky_Predpoved_pocasi_podle_astrologie.jpg.jpgSlunce projde celým zvěrokruhem za období jednoho roku. Je příčinou střídání ročních období – na astrologickém významu nabývá tehdy, když se ocitne ve specifickém postavení k některé z planet. Důležitá je zejména konjunkce, která při pohledu na oblohu vypadá, jakoby se Slunce s danou planetou překrývalo nebo jakoby se tato planeta nacházela těsně vedle Slunce. Vzhledem na jasnou sluneční záři to samozřejmě nespatříte volným okem, ale pro představu, co vlastně konjunkce znamená, to postačí, a astrologické tabulky nám neomylně prozradí, kde se která planeta ve kterém momentu nachází. Kromě konjunkce jsou důležité i jiné výjimečné polohy planet, které přinášejí do počasí různé vlivy, třeba opozice nebo trigon.

Když jsou různé planety v těchto výjimečných postaveních, působí různě. Planeta Merkur je vládcem větru a pohybu vzduchu. Když zaujme v horoskopu zvláštní pozici, můžeme očekávat větrné a nestálé počasí s množstvím změn. Pořádně překvapit umí i Uran, který v počasí způsobuje různé extrémní jevy. Mars a Jupiter přinášejí vedro, zatímco pod vlivem Saturna můžeme očekávat velmi chladné počasí. Venuše přináší vlhké a teplejší počasí a vodu na nás sesílá i Neptun, pojmenovaný po antickém bohovi moře.


Výklad počasí podle planet je samozřejmě komplikovaný a vyžaduje si od astrologa přesné výpočty a dlouhodobé zkušenosti. Meteorologové mají astrologům někdy za zlé, že jim „fušují do řemesla“, ale na druhé straně astrologie umí předpovědět výkyvy počasí i na dlouhé měsíce dopředu, byť trochu méně detailně než meteorologie. A to stojí za to!

Zkušenosti našich předků

S pohyby nebeských těles po obloze částečně souvisí i pranostiky našich předků. Víte třeba, že počasí na Hromnice (2. února) prý určuje, jaký bude zbytek zimy? Jestliže jsou Hromnice chladné a vlhké, můžeme se těšit na brzký příchod jara, zatímco krásné a slunečné počasí o Hromnicích věští návrat zimy, která se potáhne až do poloviny dubna.

Jiná dávná tradice zasvětila každý rok jedné planetě v sedmiletém cyklu. Ovšem Uran, Neptun ani Pluto, které byly objeveny až poměrně pozdě v historii, se nepočítaly, pouze Slunce, Luna a planety od Merkuru po Saturn. Podle toho, která planeta ovlivňuje daný rok, můžeme očekávat i vývoj počasí.

Tolik předpovědi. Teď už nám zbývá jen pozorovat, nakolik se strefily!
Co myslíte?

|<< < 721 | 722 | 723 | 724 | 725

NAŠI VĚŠTCI - Vyberte si svého věštce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.