Home - Články - Plánovat nebo neplánovat – to je otázka!

Plánovat nebo neplánovat – to je otázka!

vloženo 19. 2. 2019
čas čtení: 8 minut

Plánovat nebo neplánovat – to je otázka!

Někteří z nás potřebují mít v životě všechno předem naplánované do nejmenšího detailu. Jiní dávají přednost spontánním akcím a nevadí jim náhlé změny. Proč je to tak – a jak se mezi sebou domluvit?

sdílet článek na facebooku

Plánujete už dovolenou? – Cože, teď v únoru?!

Nedávno mě kolegyně u kávy překvapila otázkou, jaké mám plány na dovolenou a jestli už ji mám koupenou. Dost mě to překvapilo – vždyť je teprve polovina zimy a na dovolenou zatím nemám ani pomyšlení! Jasně, mám nějaké nápady, kam bych chtěla vyrazit, ale že bych si už teď dělala nějaké pevné plány, to ne.

Kolegyně je narozena v Panně, já v Beranu. Panny rády plánují a mají všechno předem přesně rozepsané ve svém diáři – ale nejen ony! Někdy stačí i to, aby člověk měl v Panně některou planetu, nebo třeba Měsíc, či aby měl ascendent v Panně – to všechno dělá z lidi precizní plánovače svého času! Já jako Beran mám naproti tomu ráda spontánní rozhodnutí a navíc mám některé planety ve Vodnáři a Střelci, což k tomu ještě více přispívá.

Řekla jsem kolegyni, že zájezdy si většinou kupuji až v last minute nabídce. A ani to ne vždy, někdy mi přijde lepší koupit si v akci spíš jen levné jízdenky nebo letenky a program si naplánovat až na místě. Kolegyně nechápala, jak můžu něco takového zvládat, vždyť to musí být strašný pocit nejistoty... Ale mně to vyhovuje.



Diář, který málem způsobil rozchod


Podobné rozdílnosti bývají z mojí zkušenosti často příčinou partnerských hádek. Nedávno jsem například vykládala karty jedné ženě, která již byla zoufalá ze svého partnera. Ne že by jí nějak ubližoval, a dokonce si celkem dobře rozuměli, ale problémem byla jejich společná organizace času.

Zatímco tato dáma měla ve svém diáři všechno rozepsané s hodinovou přesností na několik měsíců dopředu, její partner něco takového jako diář ani nevlastnil. Jak mi říkala, chvíli se snažila plánovat za ně oba – tak, za tři měsíce pojedeme na víkendový pobyt, odjezd je v pátek 16:30, v sobotu jdeme na výlet, v neděli do sauny, vrátíme se večer v 19:30, abychom stihli film, a podobně. Její muž se většinou jejím plánům přizpůsoboval, jen čas od času jí to sabotoval například tím, že si neplánovaně zašel s kolegy na pivo. Problém však nastal ve chvíli, když si našel novou práci, kde si nemohl předem plánovat směny – a vůbec mu to nevadilo, dokonce s tím byl spokojený!

Karty ukázaly, že nejlepším řešením bude hledat kompromis. A tak nakonec tato žena, mimochodem Kozoroh s ascendentem v Panně, přistoupila na to, že nemusí být všechno naplánované tak dlouho předem. A její partner si zas vydupal v práci alespoň to, že bude v předstihu vědět, které dny bude mít volno.


VZTAHY VE VAŠÍ RODINĚ JSOU NA BODU MRAZU? Ráda vám citlivě poradím, jak to správně změnit! Obraťte se na mě na tel. č. 906 701 701! Kartářka Adéla


Najít kompromis – nadlidský úkol?

Co je vlastně lepší, plánovat nebo neplánovat? Existuje vůbec nějaké správné řešení? Svůj postoj k plánování času máme všichni napsaný v horoskopu narození. Sice se může během života trochu měnit, ale většinou neumíme příliš ovlivnit, co nám lépe vyhovuje. Zatímco jeden potřebuje mít všechno rozepsané a naplánované na dlouhou dobu předem, aby se cítil spokojeně a měl ve svém životě nějaké záchytné body, jiný to má přesně opačně. Spousta lidí, které jsem za život potkala, měla k plánování vyloženě odpor a zastávali názor, že lepší je nechat věci svému vlastnímu vývoji, naslouchat energiím a podle toho vždy určit, který čas je vhodný pro kterou činnost. Proč se třeba nutit jet na výlet, když ve skutečnosti potřebujete sedět doma a odpočívat? Proč nevyměnit pořadí dvou prací, když jedna vám v této chvíli jde rychle od ruky a na druhou nemáte vůbec náladu?

Jediná možnost asi je uznat, že jsme zkrátka rozdílní, a že za to nemůžeme – máme to totiž vrozené! Jedna z věcí, které nám mohou pomoct pochopit, kdo z nás co přesně potřebuje a jak vyjít blízkému člověku vstříc a přitom se sám cítit šťastně, jsou horoskopy. Dalším skvělým prostředkem jsou vykládací karty, hlavně tarot, který nám ukáže cestu k tomu, jak dosáhnout kompromis, a pomůže pochopit hlubší smysl celé situace.

I když jste rozdílní, vždy se dá nějak domluvit. Nezapomínejte na to a nedovolte svému diář, ať se stane příčinou zbytečných hádek!

|<< < 469 | 470 | 471 | 472 | 473

NAŠI VĚŠTCI - Vyberte si svého věštce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.