Home - Články - Oslavte den rodiny s rodinnými věštbami

Oslavte den rodiny s rodinnými věštbami

vloženo 14. 5. 2020
čas čtení: 5 minut

Oslavte den rodiny s rodinnými věštbami

Mezinárodní den rodiny se slaví skoro po celém světě. V České republice se 15. květen, jako DEN RODINY, oslavuje teprve od roku 2006 a teprve pomalu si získává svoje příznivce. Zkuste si tento den udělat vskutku magický a věnujte se společně rodinným věštbám.

sdílet článek na facebooku

Magicky a zábavně

Rodinné věštby by měly být především o zábavě, pokud plánujete s dětmi zasednout ke spirituální desce a začít hovořit s vašimi předky, raději zkuste program trochu odlehčit. Děti by mohlo zaujmout spíše třeba takové věštění z kostek. Zvolit můžete klasickou věštbu ze tří kostek, nebo pokud máte jen jednu, tak každý může házet třikrát a výsledky se zapíšou.

Pobaví vás už samotná příprava věštby, protože i na té se můžete již podílet jako celá rodina. Sesedněte se spolu někde, kde je vám dobře, ať už to bude třeba na terase nebo v obýváku na koberci, a napřed si zapište možné součty, které vám při hodu mohou vyjít.

Každý součet by měl znamenat něco speciálního, klidně jeďte do kolečka a každý může přijít s nějakým významem. Nebojte se popustit uzdu fantazii, i když se obvykle věští podle numerologie, naši předkové byli zvyklí věštit klidně i z mraků. Svůj význam má totiž už jenom souhra náhod. A pokud už jsme u těch mraků – tak tu máme další zajímavou věštící hru pro celou rodinu. Ideální je, pokud za mraky můžete vyrazit někam do přírody, ale postačí i okna. Napřed si položte otázku – třeba co vás čeká tento víkend. Hrajte tak, že se každý napřed zadívá na oblohu a když mu nějaký mrak připomene něco, co jde pojmenovat, tak to vyřkne.


U obou her by ale mělo platit, že věštby budou pozitivní. Zkuste napřed dětem vysvětlit, že energie, kterou vysíláme, se vrací. Takže, když už bude mrak vypadat jako had, neznamená to, že dotyčného nějaký uštkne, nebo je kolem nějaký nepoctivec. Může to třeba znamenat, že se bude dotyčný vyhřívat na sluníčko, jak to hadi mají rádi. Prostě se u věštění pobavte a buďte tvořiví. Navíc, když se věštba vyplní, to potom bude teprve radost.

Využijte přírody

To, že je den rodiny na jaře, poskytuje ideální možnost využít ke společnému programu přírodu. A pro magický den se budou hodit i magické přírodní věštby. Jednou z nich je oblíbená hra s pampeliškami. Pro začátek můžete zkusit foukání do odkvetlých pampelišek, kdo je odfoukne všechny naráz, ať si přeje něco pěkného. Komu se to nepovede, nevadí, může si zkusit vyvěštit, co ho čeká další den podle tvaru pampeliškového chmýří, které z květu ještě neodlétlo. Oblíbeným věštěním ze žlutých pampeliškových sluníček je věštění z ještě neotevřených pampelišek, světlý prostředek značí, že dotyčný bude mít jednou syna a tmavý zase že dceru. Na velikost rodiny se naopak můžete ptát při hodu s pampeliškovými věnečky. Ty je třeba napřed společně zaplést a pak s nimi házet na zvolený cíl – může to být větev, ale i jen určitý prostor v trávě – kolik zásahů, tolik budoucích potomků daného čeká.


Věštby si samozřejmě můžete podle vlastní tvořivosti upravit, aby vás i děti bavily co nejvíce. Důležité je, že budete spolu a užijete si netradiční zábavu. Tu skýtá i hra na sledování zvířat a hmyzu. Napřed je třeba věnovat opět trochu času přípravě. Sepište si společně, na co v přírodě můžete narazit – brouk, včela, pavouk, pták, možná kočka, pes, ryby a podobně. Pak opět každý přiřadí jednotlivým zástupcům živočišné říše nějaký význam.

Pokud bude otázka směřovat třeba k víkendu – tak včela může třeba zpodobňovat pilnou práci, brouk – milé překvapení, pták – dostatek volného času a podobně. Významy jsou na vás, tak ať jsou co nejpestřejší! Pak si vyrazte společně na procházku a mějte oči otevřené. Každý si potom zapíše, kterého zástupce živočišné říše viděl jako prvního, a až uvidí každý alespoň jednoho, tak si společně přečtěte, co že vás to tedy čeká.

|<< < 625 | 626 | 627 | 628 | 629

NAŠI VĚŠTCI - Vyberte si svého věštce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.