Home - Články - Nový rok představuje nový začátek

Nový rok představuje nový začátek

vloženo 30. 12. 2018
čas čtení: 6 minut

Nový rok představuje nový začátek

Nový rok je jedním z nejoblíbenějších svátků v roce. Symbolizuje nový začátek a dává lidem příležitost začít znovu a lépe. Proto se k němu váže řada lidových kouzel, které dokáží člověku dopomoci k lepšímu životu.

sdílet článek na facebooku

Skoro zapomenutý

Pro svůj pohanský původ se 1. leden netěšil v křesťanském světe velké oblibě. 1. leden je totiž začátkem roku podle juliánského kalendáře a ve starém Římě ho doprovázelo veselí a radovánky. K oslavám Nového roku tak, jak je známe dnes, se lidé přiklonili až v 19. století.

Jak na Nový rok


Lidé věří, že to co člověk dělá na Nový rok, pak dělá po celý zbytek roku. Dejte si proto záležet na tom, co budete v tento svátek dělat! Můžete si například dát do kapsy pár drobných, aby se vás držely peníze. Hlavně si dejte pozor na sušení prádla! Rozvěšené prádlo po bytě znamená soužení.



Jídlo na prvním místě

Na novoroční tabuli nesmí chybět čočka, aby se peníze jen množily. Ze stejného důvodu se podává i hovězí polévka s drobnou krupicí zvaná milionová. Vyhnout byste se naproti tomu měli „jídlu, co má rychlé nohy“ jako je drůbež nebo králík, protože by na nich uteklo štěstí. Pro radost naši předkové kvůli tomu jídávali vepřové. Ženy si zas mohou pojistit krásu a zdraví tím, že sní jablko schované od Štědrého dne.

Přijde ženich?

Jestli toužíte po sňatku, počkejte si u kostelních dveří. Když první vyjde muž, máte vyhráno a do roka se vdáte. Když vyjde žena, musíte si ještě počkat. Pokud vyjde stařena, můžete se se svatbou rozloučit, alespoň na pár příštích let. Opatrní buďte i v případě, že vyjde dítě. To totiž předpovídá, že se stanete svobodnou matkou.

Pojistěte si letos peníze a štěstí i vy, způsobů je, jak vidíte mnoho. Také vám přejeme, aby měly všechny věštby pozitivní výsledek.

|<< < 455 | 456 | 457 | 458 | 459

NAŠI VĚŠTCI - Vyberte si svého věštce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.