Home - Články - Není čarodějnice, jako čarodějnice

Není čarodějnice, jako čarodějnice

vloženo 29. 4. 2019
čas čtení: 5 minut

Není čarodějnice, jako čarodějnice

Na první pohled by se zdálo, že se na ohních upalovaly opravdu velmi mocné a zlé vědmy, které dle legendy kradly a jedly děti a to právě za nejbližšího úplňku před nocí z 30. dubna na 1. května.

sdílet článek na facebooku

A proč to ty čarodějnice údajně dělaly? V tento den totiž dle starých legend a křesťanských pověr zlé síly nabývaly své nejsilnější moci a čarodějnice se shromažďovaly na nejdůležitější jarní sabat. Podmínkou a hlavním elementem byla mladá krev, která se musela obětovat při této úplňkové noci, aby zla vědma získala mládí a sílu do dalšího roku.

S příchodem prvního května zlé síly slábly, protože tímto dnem nastává světlý půlrok kalendářního roku. Čarodějnice by musely čekat na příští dubnovou noc, aby se mohly omladit. Toto čekání pro ně bylo velice riskantní, protože obětování dítěte zaručovalo mládí a přirozenou krásu, díky kterým se mezi lidmi mohly jednoduše ztratit, proto, když svou oběť nesehnaly, podstupovaly riziko odhalení a následné upálení. Zlá vědma se dala snadno poznat, páchla hnilobou a měla na obličeji velké bradavice.

Noc Beltaine

Shodou okolností se den 30. dubna odjakživa považuje za svátek plodnosti a lásky, což se nelíbilo křesťanům, kteří okupovali pohany a Kelty. Ve skutečnosti obviňovaly mladé dívky a ostatní velmi pěkné ženy z čarodějnictví. Zatýkaly je a pak upalovaly na hranicích. Šlo jen o to, že na noc Beltaine pohanské dívky a chlapci se oddávali vášnivým hašteřením, která se prováděla v zákoutích nespoutané přírody. Tohoto jarního dovádění se mohly zúčastnit zadané a vdané ženy a taktéž i muži všeho druhu. Prsteny se na tuto noc sundaly a šlo se veselit. Matka příroda kypěla opojnou energií lásky, která všechny přiváděla k masovému sexuálnímu šílenství.



Zapalovaly se ohně, kolem kterých se tancovalo a skákalo. Když se dva páry očí setkaly, šlo se do křoví. Všichni se v plné síle oddávaly vášním, lásce a bujarému, plodnému sexu. To se křesťanům jistě moc nelíbilo, bylo to proti jejich konceptu. A když upálili várku čistých pohanů a nastolili svou víru po celé zemi pohanské, všechny, kdo i nadále uctíval staré zvyky a to hlavně ženy, považovali za čarodějnice a upalovali je na hranicích a to dělali nejen 30. dubna, ale celkem často a pravidelně a to hlavně v období sváté inkvizice. Oběťmi se stávaly i dívky křesťanské krve, které byly příliš krásné, které rodiče jednoduše neuhlídali. To všechno inkvizice prováděla ve jménu boha, jako výstrahu před nezkrocenými lidskými, přirozenými půdy.

Sexuchtiví duchovní, kteří nesměli provozovat sex, všem jen záviděli. A proto, jelikož měli moc a sílu, z té závisti nechali spalovat objekty své sexuální touhy, každou bytost, která je sexuálně přitahovala a vzrušovala. Místo toho aby pracovali na své chlípnosti a obrátili se na psychologickou pomoc, raději své sexuální obětí smazali z povrchu zemského.


POTŘEBUJETE RADU? Stojíte na rozcestí? Díky astrologii a výkladu karet vnesu světlo i do vašeho života, obraťte se na mě! Tel. 906 701 701. Astroložka Ambra


Pálení čarodějnic

Dneska se čarodějnice jako takové nepálí, pálí se jenom symbol. V Čechách se zachovala jen trošku deformovaná tradice této poslední dubnové noci, nazvané též Májka, která se slaví vpředvečer 1. Máje. Udělá se slaměná bába, taková fiktivní vědma, do které se vloží veškeré temné zlo dnešního lidství a zvládnutí těžkého, zimního období, posadí se na kůl a zapíchne do země. Kolem kůlu se udělá ohníček a čarodějnice se vším zlým v sobě se zapálí. Naštěstí to je vše, co se z té zlé a zvěrské inkvizice zůstalo.

Pozůstalí předci pohanů, kteří uctívají svoje starobylé svátky, však pořád slaví svátek Beltain takový, jaký původně byl. Ohně, tance, plodný sex a láska. V ČR zůstaly jen náznaky oslavy Beltainu, místo toho, jak bylo výše řečeno, se slaví svátek 1. Máje, čas lásky a pálení čarodějnic k tomu jen přidali křesťané. A tak se zde spojily pohanské a křesťanské tradice, které pozbyly své krutosti a skutečného významu svátku Beltaine. Dříve se využívaly síly přírody a jara a plodnosti žen, která se dnes řeší antikoncepcí, je totiž moc moderní si dítě naplánovat tak, jak se to zrovna hodí. Pálení čarodějnic se však ve víře v temnou moc provádí dodnes i mezi satanisty, kteří moc a sílu daného svátku převzali a využívají této příležitosti dodnes.

|<< < 494 | 495 | 496 | 497 | 498

NAŠI VĚŠTCI - Vyberte si svého věštce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.