Home - Články - Nejobávanější karty tarotu - jaký je jejich skutečný význam?

Nejobávanější karty tarotu - jaký je jejich skutečný význam?

vloženo 5. 3. 2019
čas čtení: 4 minuty

Nejobávanější karty tarotu - jaký je jejich skutečný význam?

V tarotu je několik karet, které již svým názvem vybízí k obavám a strachu – ale není čeho se bát, protože jejich skutečný význam je jiný, skrytý a mnohem optimističtější!

sdílet článek na facebooku

Trojice děsivých karet

Nikdo asi netouží ve svém výkladu vidět karty se jmény jako Smrt, Viselec nebo Ďábel. Kdo nepronikne hlouběji pod povrch tarotového tajemství, má před nimi respekt. Dnes vám však ukážu, že hluboký smysl těchto karet je ve skutečnosti velmi pozitivní!

Již od počátku, když jsem kdysi před léty začínala s výkladem karet pro jiné lidi, jsem se často setkávala s tímto problémem. Jakmile tazatel viděl ve výkladu některou z těchto „děsivých“ karet, začal se obávat jen toho nejhoršího. Již nespočetně krát jsem lidem vysvětlovala, že věci nikdy nejsou takové, jak se na první pohled zdá, a tarotové karty mluví řečí symbolů a metafor. Tím se liší od některých jiných typů karet – například cikánských, jejichž odpovědi a významy jsou více „prvoplánové“, ale zas nám neumožňují nahlédnout tak hluboko pod povrch věci. Tarotové karty jsou proto zvláště vhodné pro řešení složitých a zamotaných záležitostí.

Které jsou tedy nejobávanější karty tarotu a jaký je jejich skutečný – pozitivní význam?



Smrt – karta těžkého loučení

Nejvíc děsu nám nahání karta Smrt, navíc označena zlověstným číslem třináct. Komu by nenaskočila husí kůže? Skutečné poselství karty Smrt však říká: „Aby se mohlo začít něco nového, musí se to staré skončit.“ Pokud vám vyjde tato karta, nemusíte se děsit rozloučení s někým blízkým a už vůbec ne své vlastní smrti. Karta Smrt věští, že se ukončí nějaká etapa ve vašem životě, že budete muset říct sbohem něčemu, s čím se vám těžce loučí. Na druhé straně však budete vědět, že se s tím rozloučit musíte, protože jinak se neposunete kupředu. V reálném životě tedy karta Smrt může věštit například odchod ze staré práce, nutnost stěhování nebo něco podobného – všechno závisí na dalších kartách ve výkladu! Někdy může znamenat i to, že se konečně odhodláte k rozchodu, ke kterému jste se měli odhodlat už dávno...
Tarotová Smrt nám říká, že se budeme muset rozloučit s něčím, s čím jsme se sžili, ale zároveň víme, že to nemůže trvat věčně a že nastal čas to ukončit. Na kartě je vyobrazena smrtka a kosou, ale všimněte si, že v pozadí výjevu vychází Slunce – a právě ono je symbolem, který je z celé karty nejdůležitější. Prozrazuje, že tento konec je ve skutečnosti novým začátkem!

Viselec – karta období stagnace

Další obávanou kartou je Viselec. Je pravda, že Viselec nám nevěští nic, nad čím bychom měli zrovna jásat, ale není v něm ani nic zlověstného. Jaké je jeho poselství? Čeká vás období kdy se věci nebudou hýbat z místa, období stagnace a pasivity. Pokud toužíte něčeho dosáhnout, můžete z toho být trochu rozčarovaní, ale je potřeba si uvědomit, že taková hluchá období mají svá nesporná pozitiva. Využijte tento čas dočasného neúspěchu k odpočinku a hlavně k přípravám na to, co posléze přijde. Když se běh událostí na chvíli zastaví, dává vám to jedinečnou šanci získat náskok, dosáhnout hlubšího vhledu a pochopení.
Ke kartě Viselec se vztahuje jeden zajímavý příběh z Vikingské mytologie. Bůh Odin se kdysi sám dobrovolně pověsil na posvátný jasan, strom světa Yggdrasil. Visel zde devět dní a devět nocí, o hladu a v mukách, aby za tu dobu získal poznání o světě. Po těchto devíti dnech mu bylo odhaleno tajemství magických run, které pak přinesl světu.
Když vám vyjde karta Viselec, vzpomeňte si na tento příběh – i vaše období krize vám nakonec přinese něco velkého a důležitého!

Ďábel – karta pokušení

Poslední z trojice nejobávanějších karet je Ďábel. Dle mých zkušeností z této karty mají strach hlavně duchovně založení a věřící lidé – a není divu, vždyť na kartě je vyobrazen rohatý s obráceným pentagramem a nazí lidé v okovech, všechno na zlověstném černém pozadí! Už hodně krát jsem musela uklidňovat člověka, kterému tato karta vyšla!
Karta Ďábel nám věští pokušení a upozorňuje nás na manipulativní chování, ať už někoho v našem okolí nebo že k němu my sami budeme mít sklon. V jistém smyslu tedy můžeme mít z této karty obavy, protože nám jednoznačně říká: „Dávej si pozor!“ Když nám vyjde tato karta, je potřeba zeptat se sama sebe, jestli je váš život tak upřímný, jak by měl být, jestli žijete podle svých ideálů, nebo jestli vás nesvádí nějaké pokušení. To může mít různé podoby: pokušením může být třeba bohatství, příležitost k nevěře, nebo třeba lhaní či lenost. Když vám však karta Ďábel vyjde, znamená to, že si uvědomujete, že vás to svádí na špatné cestičky. Vaše svědomí a hlas podvědomí vám jednoznačně říkají, čeho se máte vyvarovat, takže když ve výkladu Ďábla spatříte, je to vlastně dobré znamení, znamená to totiž, že dokážete rozpoznat to špatné! A k tomu, abychom se zbavili zla, je potřeba umět dobro a zlo od sebe rozlišit!

Tak co, už se nebojíte?
Příště se spolu podíváme na nejpozitivnější karty tarotu, abychom si ještě víc spravili náladu!

Autor článku

|<< < 473 | 474 | 475 | 476 | 477

NAŠI VĚŠTCI - Vyberte si svého věštce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.