Home - Články - Měsíc ovlivňuje naše životy

Měsíc ovlivňuje naše životy

vloženo 5. 8. 2020
čas čtení: 4 minuty

Měsíc ovlivňuje naše životy

Někdy se nám Měsíc asi zdá skoro všední. Je nám stále na blízku a je jedinou planetou mimo Zemi, po které chodil člověk. Tedy alespoň co je nám známo. Jenže právě díky tomu, že nám je Luna tak blízká, má na naše životy tak velký vliv.

sdílet článek na facebooku

Z astronomického hlediska je Měsíc oběžnicí Země. Astrologové o Luně hovoří jako o planetě s ženskou energií – něžné, tajemné, nestálé a nevyzpytatelné. Ve starých mýtech se Luna objevuje jako Artemis (přibývající měsíc), Selené (úplněk) a Hekaté (ubývající měsíc).

Už od nepaměti lidé přikládali stříbřitému svitu Luny zvláštní moc. Noční procházky ve světle Měsíce mají takové kouzlo, že pohnou i lidmi se srdcem z kamene. Využít měsíčních cyklů uměli různí zlodějíčkové a lapkové. Dobře věděli, že za temných nocí novoluní se jim bude krást nejlépe. Čarovných účinků úplňku je dodnes využíváno při magických rituálech, většina čarodějnických sletů se konala právě při úplňku, v tento čas se také zjevovaly postavy z oblasti černé magie, především duchové, démoni či upíři. Patronkou temnoty, čarodějek a magie je právě Hekaté, bohyně ubývajícího měsíce.


Měsíc přímo ovlivňuje naše životy, jeho síla má na svědomí příliv a odliv oceánů, působí na rotační osu Země, na počasí a v lunárním cyklu můžeme najít jistou podobnost s ženským měsíčním cyklem plodnosti. Luna má vliv i na zvířata, rostliny a naše každodenní úkony. Znalost jednotlivých fází Měsíce je důležitá pro realizaci všech životních plánů.

Rozlišujeme čtyři základní fáze: novoluní, první čtvrť, úplněk, poslední čtvrť. Novoluní je časem temnoty, navrch mají temné síly, je to období, v němž bychom se raději měli vyhnout nevratným rozhodnutím a dávat přednost osvědčeným a zaběhnutým činnostem. První čtvrť, dorůstající Měsíc, je ideální doba pro růst a posílení, což se týká nejen rostlin.


Potřebujete-li zharmonizovat svůj vztah s partnerem, učinit nějaké důležité rozhodnutí, upevnit své zdraví, očistit své tělo nebo zplodit potomka, nalezli jste tu nejvhodnější dobu. Vše, do čeho se pustíte v období úplňku, se vám podaří, úplněk je nejpříhodnější pro načerpání energie nebo přivolání nové lásky. Fáze poslední čtvrti, tedy couvajícího měsíce, je vhodná pro odstranění všeho, co vás trápí a tíží, třeba i nadbytečných kil či různých závislostí. Chcete-li začít s novou dietou, vyčkejte právě na toto období, tentokrát určitě uspějete.

|<< < 653 | 654 | 655 | 656 | 657

NAŠI VĚŠTCI - Vyberte si svého věštce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.