Home - Články - Maximum meteorického roje nastane právě DNES!

Maximum meteorického roje nastane právě DNES!

vloženo 6. 5. 2019
čas čtení: 5 minut

Maximum meteorického roje nastane právě DNES!

Od poloviny dubna nás čekala úžasná nebeská podívaná! Padající hvězdy v podobě Eta Aquaridů budou ale nejvíce viditelné právě dnes - 6.5.2019!

sdílet článek na facebooku

Co jsou to Eta Aquaridy

V první polovině května nás čeká velmi zajímavá nebeská podívaná – budou padat hvězdy! V období mezi 19. dubnem a 28. květnem se Země každoročně setkává s meteorickým rojem jménem Eta Aquaridy, který patří mezi devět nejvýraznějších meteorických rojů v roce. Své jméno mají podle souhvězdí Vodnáře (latinsky Aquarius), a podle hvězdy Eta, která se v něm nachází. Zdánlivě totiž meteority jako kdyby padaly právě z tohoto místa na obloze. Ze souhvězdí Vodnáře takhle vychází hned několik meteorických rojů během roku, které je potřeba navzájem rozlišit, proto je název složitější a objevuje se v něm také Eta. Tento meteorický roj vděčí za svoji existenci známé Halleyově kometě, od které se oddělil kdysi dávno před mnoha staletími, a od té doby nám každé jaro přichází dělat radost.

Skvělé pozorovací podmínky

Letošní rok bude pro pozorování Eta Aquaridů mimořádně příznivý. V noci ze soboty 4. května na neděli 5. května v 0:45 totiž nastává novoluní. A maximum tohoto meteorického roje nastane jen o den později, 6. května. V případě Eta Aquaridů je však fáze maxima poměrně nevýrazná a hvězdná podívaná bude tedy stejně bohatá přibližně po dobu jednoho týdne kolem tohoto data. To znamená, že budeme mít k dispozici celé krásné bezměsíční noci, kdy budou hvězdy zářit velmi jasně a padající meteority budou na tmavé obloze krásně viditelné! Tak neváhejte a vydejte se na pozorování padajících hvězd klidně i na celou noc, od večera až do rána. Hoďte do batohu nebo kufru auta spacák a využijte příležitost k romantickému jarnímu výletu! A pokud venku zadřímáte, nezapomeňte si nastavit budíka na brzy ráno, protože Eta Aquaridy jsou nejlépe pozorovatelné ráno před svítáním. Jen škoda, že nežijeme na jižní polokouli – tam jsou totiž Eta Aquaridy ještě mnohem lépe pozorovatelné než u nás na severní polovině zeměkoule!

TAROT PŘÁNÍ je velmi mocný magický nástroj, díky kterému poznáte, zda se přání vyplní nebo nikoliv, anebo vám co stojí v cestě. Dozvíte se, co můžete očekávat a zda je Vám přáno a dostanete uživatečné informace a rady. Pokud máte své tajné přání a chcete vědět, zda se vám vyplní, pak neváhejte a vytáhněte si své 3 karty teď!

Tajemná síla padajících hvězd za novu


Novoluní nastává nyní ve znamení Býka, a to znamená, že na výjimečné zážitky se mohou těšit hlavně lidé narozeni v tomto znamení, pro ně bude víkendová noc pod padajícími hvězdami velmi silná a dají se čekat zajímavé události spojené s láskou! Zároveň však Luna v Býku znamená ještě i jednu další prozaičtější záležitost, totiž že máme citlivější krk a horní dýchací cesty, takže na pozorování padajících hvězd si raději přibalte teplou šálu a možná pro jistotu i čepici. A to platí pro všech dvanáct znamení! No a samozřejmě nezapomeňte na to nejdůležitější – mějte v zásobě své tajné přání, až bude padat hvězda! Nebo snad raději i několik přání, vždyť padajících hvězd budou desítky, a to je šance, kterou by bylo škoda nevyužít!

|<< < 497 | 498 | 499 | 500 | 501

NAŠI VĚŠTCI - Vyberte si svého věštce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
Výklad karet, Výklad snů, Jasnovidectví a věštění
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.