Home - Články - DALŠÍ SUPERÚPLNĚK JE TADY! Tentokrát ve znamení Střelce

DALŠÍ SUPERÚPLNĚK JE TADY! Tentokrát ve znamení Střelce

vloženo 25. 5. 2021
čas čtení: 5 minut

DALŠÍ SUPERÚPLNĚK JE TADY! Tentokrát ve znamení Střelce

Letos přichází již druhý superúplněk – obří Měsíc na obloze si můžete vychutnat již dnes 26. května ve 13:13 odpoledne, a Luna se bude nacházet ve znamení Střelce.

sdílet článek na facebooku

Superúplněk a neviditelné zatmění

Úplněk na konci května 2021 je výjimečný hned z několika důvodů. Za první, je to jeden ze dvou letošních superúplňků, ten první byl na konci dubna, a na další si počkáme více než rok. Superúplněk je na obloze přibližně o 15% větší než jindy, což sice není nijak velký rozdíl, ale pozorné oko jej přesto můžete postřehnout. Pokud si vezmete na pomoc pořádný dalekohled, rozdíl by měl být jasně viditelný. Schválně se zkuste podívat, jestli si všimnete, že Měsíc poněkud narostl! Jev jménem superúplněk je způsoben tím, že je k naší Zemi ve skutečnosti blíž, a proto se taky jeví větší. Oběžná dráha Luny kolem Země je totiž eliptická a nyní se nachází v nejbližším místě k Zemi, říká se mu perigeum.

A pak je tady ještě druhý výjimečný jev – tento úplněk bude provázet zatmění Měsíce! A to dokonce úplné zatmění! Ale netěšte se předčasně. Toto zatmění bohužel nebude z našeho území vůbec viditelné, protože úplněk nastává odpoledne a nikoli v noci. Za jeho pozorováním byste museli cestovat až k protinožcům. Výjimečnou energii zatmění však mohou senzitivní lidé pocítit i v jiných částech světa v podobě zvláštního neklidu a napětí!


Střelecká Luna a Slunce v Blížencích

Květnový úplněk nám dává do kontrastu témata znamení Střelce a Blíženců. Energie Střelecké Luny nás vede přímou a jasnou cestou za našimi sny, ideály, za tím co nás baví a naplňuje. Naproti tomu energie Slunce v Blížencích je rozlétaná na všechny směry, baví ji poznávat nové věci, nové lidi, rozšiřovat si obzory, ale nevydrží se dlouho soustředit na stejnou věc. Tyto dvě síly budou v našem životě kolem úplňku vytvářet napětí a přinášet otázku: Čemu dáte přednost? Soustředit se raději na to, pro co jste zapáleni, a ignorovat všechno kolem, nebo se rozhlížet po nových možnostech a těkat od jedné ke druhé? Odpověď je najít rovnováhu mezi těmito dvěma extrémy. Ale jak přesně, na to už si musíte odpovědět sami!

Nejmocnější sílou bude květnový úplněk působit na ty z vás, kdo jste se narodili pod vládou Střelce, Blíženců nebo máte v těchto znameních svůj ascendent či sluneční znamení. Vám se budou nyní otevírat extrémně důležitá životní témata a máte jedinečnou příležitost se posunout kupředu. Zároveň se však budete potýkat i s největším napětím, které se bude s blížícím se úplňkem postupně sbírat, a opadne až po něm. Taky pro vás bude hodně intenzivní přesný moment úplňku a zároveň (od nás neviditelného) zatmění.

Jinak ovšem není nutno brát úplňkové večery až tak smrtelně vážně – navzdory vážným tématům, co k vám přichází! Úplněk je totiž stvořen hlavně pro zábavu, relaxaci, odpočinek a veselost. Užívejte si života, setkávejte se s přáteli, jděte na nějakou dobrou společenskou akci, se Sluncem v Blížencích je skvělý čas poznávat nové lidi. A zrozencům v Blížencích se teď bude extra dobře dařit v lásce, protože ve vašem znamení je i planeta Venuše!


Pozor na svaly a játra!

Co se týče zdraví, ovlivňuje nám Luna ve Střelci pohybovou soustavu. Citlivější než jindy jsou v těchto lunárních dnech nejen svaly, ale také klouby. Zvláště zranitelné partie těla se pak nachází v kyčlích a stehnech. Co to pro nás znamená? Určitě je dobrý nápad dopřát si trochu pohybu a cvičení, ale spíš jen v podobě kondičního sportu. Žádné snahy o velké výkony, jde jen o to rozhýbat si tělo – naložte si toho na sebe jen tolik, na co jste pravidelně zvyklí! Pohybovému systému velmi prospěje dobrá rozcvička, ale při přetížení nebo nevhodném typu pohybu mohou hrozit problémy. Tak buďte opatrní a hýbejte se s mírou!

Ve Střelci jsou citlivější také játra, takže pozor na jídelníček, pokud vás trápí. No a samozřejmě – nejde než varovat před nadměrnou konzumací alkoholu. Úplňková zábava se přece může obejít i bez pití, nemyslíte?

|<< < 760 | 761 | 762 | 763 | 764

NAŠI VĚŠTCI - Vyberte si svého věštce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.