Home - Články - Kočky – návštěvníci z jiných světů

Kočky – návštěvníci z jiných světů

vloženo 14. 7. 2020
čas čtení: 5 minut

Kočky – návštěvníci z jiných světů

„ Kšá, potvoro! Táhni od malého! Nepouštějte kočku k dítěti, ať mu nevysaje dech!“ mohli jsme slyšet v domech bohatých i chudých po mnoho století. Důvod by se našel. Opravdu se stávalo, že kočka dítě zalehla, byla na jeho malé plíce moc těžká a kojenec ve spánku dodýchal.

sdílet článek na facebooku

Proč kočka vyhledává, zejména v noci, přítomnost dítěte nebo i starého člověka? Hledá teplo? Za pecí nebo ve chlévě bylo tepla dost. Přesto se kočka vracela, i když byla lidmi vyhnána – špehýrkou ve dveřích, oknem, někdy i větracím otvorem nad kuchyňským topeništěm.

Proč by chtěla kočka škodit malému dítěti nebo starci? Proč byly kočky v časech inkvizice upalovány spolu s takzvanými čarodějnicemi? Proč existovalo „kočičí utrpení“ – dlouhé a kruté mučení černých koček, které se tvářilo jako vymítání ďábla? Proč vůbec vznikly pověry o tom, že černá kočka, která vám zkříží cestu, na vás přivolává neštěstí? A proč tolik lidí i dnes kočky nesnáší a tvrdí, že jsou falešné? Mnoho otázek tvoří velkou záhadu. Zkusme ji prozkoumat.


Tak dokonalá, že musí být odjinud

Kočka je dokonale vybavena pro život v tomto světě. Její sluch, zrak, čich, orientační schopnost, umění lovit, samostatnost a talent splynout s prostředím jí dává velké šance na přežití v divočině i ve velkém městě. Avšak tyto schopnosti jsou jen část jejího daru. Je vybavena intuicí, pro kterou bychom v našem jazyce jen stěží našli název. V antickém světě byly kočky chovány pro svou schopnost VČAS vycítit přicházející výbuch sopky. Natolik včas, že lidé byli schopni odejít do bezpečí a zachránit si život. Námořníci plující na zámořské plavby si s sebou brali tříbarevné kočky pro štěstí. Bonusem byla jistě skutečnost, že kočky lovily náklad ničící myši, avšak kočičí schopnost vycítit bouři, a varovat velení lodi k záchranným manévrům, se jeví jako podstatnější. Stejně tak vycítily, pokud se na loď dostala nákaza, ještě než stihla naplno propuknout.

Pokud máte to štěstí, že kočka vás nechá bydlet ve svém bytě, pak víte, jak často se zahledí někam za vás do prostoru a komunikuje s někým, kdo tam není. Víte také, že kočka to má v hlavě moc dobře srovnané, než aby mňoukala jen tak nazdařbůh. Bláznění přenechává lidem.

Pokud nás něco bolí či trápí, většina koček k nám přilehne a my za okamžik zjistíme, že je nám líp. Nejen na duši. Cítíme fyzickou úlevu. Kočka si vzala kus naší bolesti, část negativní energie, a proměnila ji ve svou životní sílu. Je skutečnou vílou z jiného světa, neboť přesně odhadne, jak dlouho má zůstat a kolik si té bolavé energie může vzít, aby sama neonemocněla. Když dosáhne maximální dávky, kterou je schopná zpracovat, vstane a zmizí jako střela. Vzápětí ji najdeme polehávat na slunci nebo na okně, případně doma mezi květinami. Blízkost slunce, rostlin a země jí pomáhá zpracovat náklad, který si od nás vzala. Zdá se, že je až příliš dokonalá, aby mohla být z tohoto světa.


Dobrý duch ve zvířecím kožíšku

Jak je to tedy s tím vysáváním dechu u nemluvňat? Na malé děcko číhalo v minulosti mnoho nebezpečí. Silné vnější energie, magnetická pole, tektonické zlomy, duchové zemřelých, kteří hledají čistou energii pro svou existenci, kouzla nedobrých čarodějů nebo kletby. Miminka nejsou v bezpečí ani dnes, kdy kupodivu platí většina z předchozího seznamu a k tomu můžeme přidat „nelidské“ energie přístrojů a syntetických materiálů. Nejlepší ochranou je dítěti vždy rodičovská láska. Ale nepohrdejme službou koček!

Pokud si kočka lehne do kolébky nebo přímo na malé dítě, pak je to tím, že vycítila nějakou ohrožující sílu a chce ji neutralizovat. Můžeme kočičího poselství využít: Přemístit postýlku na lepší místo, prozkoumat okolí, očistit prostor a naplnit jej pozitivními symboly.

Je samozřejmě nutné děťátko ochránit, aby si na něho kočka nelehala nebo nedonesla nákazu zvenčí. Avšak změňme pohled na tuto zvláštní bytost: Kočka je naším statečným rytířem, který bez velkých gest dbá o naše bezpečí v tomto i astrálním světě.


Kde se vzaly pověry?

Je dobře známo, že ve starém Egyptě byla kočka posvátným zvířetem. Byla bytostí zasvěcenou bohyni Bastet, ochránkyní plodnosti, krásy a umění. Kočka byla nedotknutelná a za její zabití byl určen nejtěžší trest. Indická bohyně Shakti je často znázorňována na tygru nebo na lvu. Má devět podob své božské bytosti – od bojovnice po něžnou milenku a matku. Může to souviset s pověstným rčením, že kočka má devět životů? Mnoho kultur uctívalo kočky jako prorocké duše, které jsou v kontaktu se světy duchů a bohů. Teprve křesťanský středověk ve své posedlosti ďáblem, kterému věnoval více sil než uctívání Boha, použil kočky, aby mohl snadněji „utavit“ v čarodějnických procesech nevinné bylinkářky.

Ano, kočce světélkují oči. Ano, má mnoho schopností, které nechápeme. A do třetice – ano, čemu nerozumíme, toho se bojíme. Tak se vynikající bytost stala na pár století vtěleným zlem, jak už to u těch nejlepších bývá. Naslouchejte své kočce. Snažte se jí porozumět. Má vám co říct. Ale i když nenasloucháte, je vaším rytířem bez bázně a hany.

|<< < 646 | 647 | 648 | 649 | 650

NAŠI VĚŠTCI - Vyberte si svého věštce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.