Home - Články - Karty Lenormand

Karty Lenormand

vloženo 4. 8. 2022
čas čtení: 4 minuty

Karty Lenormand

Po tarotu patří karty Lenormand k dalším velmi oblíbeným výkladovým karetním sadám, které se ve své původní podobě zachovaly až do dnešních dnů. Na klasické karty Lenormand navazuje karetní systém Mystická Lenormand, který funguje na stejném principu, ale vyznačuje se mnohem bohatšími ilustracemi, které vznikly technikou vaječných temper na křídou potažených destičkách.

sdílet článek na facebooku

Historie karet Lenormand

Jejich původ je připisován francouzské věštkyni a věhlasné kartářce Marii-Anne Adélaide Lenormand (1772-1843). Údajně však s nimi Madam lenormand za svého života nikdy nepracovala a vznikly teprve až po její smrti.

Pro své přesné předpovědi byla vítána u nejvyšší šlechty a pobývala i na dvoře Napoleona, v podstatě byla první všeobecně uznávanou kartářkou své doby. Svým vykladačským uměním si zajistila bohatství a slávu a zapsala se do dějin jako „Sibyla z Paříže“. Napoleonův pád, který taktéž předpovídala, jí ovšem přinesl vyhnanství. Její hrob na jednom z pařížských hřbitovů je dodnes hojně navštěvován a zdoben těmi, kteří nezapomněli.


Na jakém principu fungují

Tento vykládací karetní systém je tvořen 36 obrázkovými kartami, které poskytují informace o minulých, současných i budoucích dějích. Zabývají se především situacemi i událostmi běžného života, proto se nejlépe hodí pro výklady týkající se našich každodenních problémů. Zvláštností těchto vykládacích karet jsou jejich symboly, kterými jsou zvířata, lidé a předměty. Nechávají tak velký prostor pro interpretaci.

Rozdíl mezi tarotem a kartami Lenormand

Karetní sada Lenormand se vyznačuje především obrázkem a číslem na každé kartě. Důležitým poznávacím znamením jsou karty Dáma a Pán, které představují také tzv. osobní kartu tazatele. Na kartách Lenormand v drtivé většině není žádný nápis ani žádné pojmenování karty. Tarot je naopak bohatší ve své symbolice, na tarotové kartě bývá symbolem každý detail včetně barevnosti.

|<< < 932 | 933 | 934 | 935 | 936

NAŠI VĚŠTCI - Vyberte si svého věštce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.