Home - Články - Jak si zlepšit věšteckou intuici

Jak si zlepšit věšteckou intuici

vloženo 6. 8. 2020
čas čtení: 9 minut

Jak si zlepšit věšteckou intuici

Chcete udělat něco pro zlepšení své intuice při výkladu karet? Vyzkoušejte náš jednoduchý návod a spojte se se svým vnitřním hlasem!

sdílet článek na facebooku

Intuice – neocenitelný pomocník!

Při vykládání karet, ale i při dalších způsobech věštění je nezbytné důvěřovat své intuici. Právě ona vám pomůže vyznat se ve složité spleti tajuplných symbolů, které mohou na první pohled vypadat nepochopitelně, ale ve skutečnosti v sobě ukrývají hluboký význam a klíč k poznání budoucnosti.

Pouze s racionálním uvažováním toho totiž při výkladu karet mnoho nezmůžete – symboly ukryté v kartách se všem pokusům o racionální vysvětlení tvrdošíjně brání, a právě v tom tkví jejich největší síla!

Napojit se na hlas své vlastní intuice však není pro každého snadné a vyžaduje si to určitou zkušenost. Mezi lidi s nejsilnější vrozenou intuicí patří znamení Štíra, Ryb a Raka, ale to neznamená, že pouze z těchto znamení mohou být dobří věštci a kartáři – právě naopak, intuici si totiž lze trénovat a zlepšovat! Prozradím vám, jak na to!


Mysl plná zbytečných obav

Každý, kdo někdy zkoušel vykládat karty, jistě zná typické pochybnosti, které prožívají všichni začátečníci. Například tyto:
„Zamíchala jsem karty správným způsobem?“
„Mám pocit, že tato karta znamená novou lásku, ale knížka říká něco úplně jiného!“
„Pomoc, tato karta mi nedává vůbec žádný smysl!!“
„A co když jsem to celé vyložila úplně špatně??“

Je to váš případ? V tom případě pozor! Všechny tyto myšlenkové pochody totiž přicházejí z vaší racionální mysli – z té, která vám pomáhá uspět v zaměstnání a v běžném každodenním životě, ale při výkladu karet vám bohužel moc nepomůže, právě naopak, může vás přivést ke zbytečným chybám! Podstatou tohoto typu myšlení je strach a obavy, ale paradoxně právě ony vás vzdalují od nalezení skutečného smyslu vaší věštby.


Co je to intuice?

Intuice znamená pochopit něco instinktivně, bez potřeby vědomého uvažování. Promlouvá zde nevědomá část vaší bytosti, vaše pocity a něco, co se nachází hluboko uvnitř, běžně je to překryté vaším každodenním racionálním a kritickým myšlením.

Abyste posílili svůj kontakt s hlasem vaší intuice, musíte se naučit vypnout své kritické myšlení a neustálé uvažování.
Teprve pak k vám bude moct přijít intuitivní schopnost pochopit význam karet a správným způsobem je vyložit. Ale jak na to?

Vytvořte si své posvátné místo

Prvním důležitým krokem, který vám pomůže naladit se na hlas své intuice a vypnout racionální uvažování je vytvořit si posvátné a pozitivní energií nabité místo, které bude určené pro výklad karet. Není to nezbytné, ale je to velmi užitečné, protože vám to pomůže již v procesu přípravy na výklad naladit vaše nitro tím správným způsobem.
Před samotným výkladem karet proto věnujte pozornost vytvoření posvátného prostoru a navození té správné atmosféry. Vytvořte si svůj malý osobní rituál, kterým budete svůj výklad karet pokaždé začínat.
V první řadě nezapomeňte místo, kde budete karty vykládat, uklidit, abyste se zbavili chaotických energií, pokud máte čas, můžete si dopřát očisťující sprchu a převléct se – pročistíte energie. Na stůl dejte ubrus nebo šátek, který je určen pouze pro výklad karet. Mohou na něm být vaše oblíbené magické symboly, pozornost věnujte i symbolice barev – nejvhodnější je černá, skvělá je i fialová nebo bílá, ale řiďte se svým osobním pocitem. Skvělé je zapálit si svíčky, můžete je doplnit i vonnými tyčinkami nebo jemnou vůní z aromalampy, která vás přenese do jiného světa, daleko od každodenních starostí.
Před samotným výkladem si dopřejte krátkou meditaci, zavřete oči a pár minut pozorujte svůj dech, abyste vyčistili svoji mysl od myšlenkového balastu a starostí.

Nalaďte se na své karty

Během samotného výkladu karet se snažte co nejméně sahat po knížce s vysvětlením jejich významu. Pokud své karty již trochu znáte, mnohem přesnějšího výkladu dosáhnete, jestliže se budete řídit obrázky a symboly na kartách. Teprve v případě, když si opravdu nebudete umět poradit a vaše intuitivní vysvětlení obrazů na kartách bude v koncích, máte povoleno podívat se do knihy. Snažte se to dělat co nejméně, protože intuice lépe funguje skrze namalované obrazy než skrze psaná slova.


Jak přesně se na karty správně dívat? Dopřejte si dostatek času – klidně i několik minut pro každou jednu kartu ve výkladu. Dívejte se na kartu, sledujte, co vás na ní upoutá, ale snažte se přitom co nejméně přemýšlet. Místo toho sledujte pocity a asociace, které ve vás jednotlivé obrazy vyvolávají. Co vám připomínají, jaký z nich máte pocit?
Tímto intuitivním způsobem možná získáte odlišné vysvětlení, než které byste si přečetli v knížce, ale bude mnohem přesnější. Každá karta má totiž několik různých úrovní významu a právě intuice vám nejlépe pomůže odhalit ten nejsprávnější!

Buďte tady a teď

I zkušeným kartářkám se občas stane, že nechtěný proud myšlenek naruší kontakt s intuicí. Nebojte se, nejste v tom sami – ale naštěstí existuje jednoduchá rada!
Kdykoliv se objeví kritické myšlenky, pochybnosti a nejisté tápání, znamená to, že myšlenky začínají vytěsňovat intuici. V té chvíli se snažte co nejvíce obrátit svoji pozornost na přítomný okamžik, na to co je „tady a teď“. Jak na to?
Všímejte si, ve které chvíli se objeví kritické myšlenky. Když postřehnete jejich přítomnost, řekněte si něco ve smyslu: „Pozor, teď o tom příliš uvažuji!“ To vám pomůže tyto myšlenky opět vypnout a vrátit se zpátky k hlasu intuice.
Nalaďte se na své vlastní tělo, vnímejte jeho pocity – třeba jestli vás něco svědí nebo cítíte někde v těle nějaké napětí, chlad, teplo a podobně. To vám pomůže zůstat v přítomném okamžiku.
Všímejte si svůj dech – to je jedna z nejsilnějších technik, jak si uvědomovat přítomný okamžik a nezatěžovat se zbytečnými myšlenkami!


Intuice je jako sval – lze ji trénovat!

Tak co, zkusíte to?
Když se budete systematicky věnovat rozvíjení své intuice, ona se bude neustále zlepšovat. Pomůže vám to nejen ve výkladu karet, ale časem se to pozitivně projeví i ve vašem každodenním životě!
Nejlepší způsob, jak zjistit, jestli se váš hlas intuice nepletl a jestli jste mu naslouchali dobře, je všímat si, co se stane následně po výkladu karet. Pokud budete tyto techniky provádět správně, dřív nebo později si uvědomíte, že vaše věštby se vyplňují čím dále tím více a přesněji. A to bude signál, že se vám povedlo rozvinout svůj dar intuice naplno!

|<< < 654 | 655 | 656 | 657 | 658

NAŠI VĚŠTCI - Vyberte si svého věštce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.