Home - Články - Děti v lůně žijí a vnímají – jak je vychovávat již před narozením

Děti v lůně žijí a vnímají – jak je vychovávat již před narozením

vloženo 22. 11. 2021
čas čtení: 5 minut

Děti v lůně žijí a vnímají – jak je vychovávat již před narozením

Děti je potřeba začít vychovávat ještě dříve, než se narodí. Napadá vás, že je to nesmysl? Není. Dítě žije již v lůně matky a má na něj vliv všechno, co se kolem děje. Takže i my můžeme jeho vývoj ovlivnit.

sdílet článek na facebooku

Okamžik spojení duše a těla

Když dojde k početí dítěte, tvoří se první buňka těla nového člověka. Pojí se v ní programy matky a otce, i jejich předků. Ti mají tyto programy uloženy v buněčné paměti a vědci tomu říkají zděděná DNA v genech. Do nového těla vstupuje duše. Kdy přesně proběhne ten okamžik, je zatím záhadou.

Duše ví, co se kolem ní děje. Rozumí tomu, co se povídá, pozná, co kdo cítí a na co myslí. Během prenatálního věku může kdykoliv tělo opouštět a také se rozhodnout, že už se nevrátí. Odchází z těla z vlastního rozhodnutí. Takové odchody se projeví jako samovolný potrat, náhlá smrt kojence, narození mrtvého dítěte apod. Důvody k tomuto rozhodnutí bývají pro duši velmi zásadní.

Život v lůně plný vjemů

Pro vědce je dítě v lůně matky neustálým zdrojem překvapení a fascinace. Jeho duševní svět není ještě dostatečně prozkoumaný. V děloze matky, prvním prostředí na tomto světě, je ovlivňováno to, s jakou výbavou se narodí. Svým „emocionálním radarem“ zachytává matčiny emoce a také stav okolí, včetně kritických či negativních momentů, jako je smrt v rodině, neshody rodičů či něčí nenávist.


S matkou prožívá její psychické rozpoložení, radost i pláč. Je pro něj důležité, když maminka dává emocím volný průchod. Pokud zvládá nepodléhat stresu, dítě má šanci obstát v životních situacích. Naučí se zacházet s životní energií a je odolnější. Jestliže si matka dítěte v lůně nevšímá, prožívá psychické utrpení a cítí se nemilováno. Snaží se pak získat lásku, přičemž si často klade nepřiměřeně vysoké cíle.

Výchova před narozením? - Navažte s miminkem spojení

Melodie našeho života je komponována dávno před porodem. Duše vstoupí do těla, které si vybrala, a pobyt v hřejivém a láskyplném prostředí mu přinese pocit absolutního bezpečí. Pokud je ovšem přijímáno okolím.

Pro jeho pozitivní rozvoj je třeba, abychom nebyli zaměřeni výhradně na fyzické zdraví. S dítětem musíme komunikovat. Povídáním, zpíváním a doteky mu projevíte bezpodmínečnou lásku. Výzkumy dokazují, že písně z prenatálního období preferuje i po narození. „Pamatuje si je až do jednoho roku věku“, říká doktorka Alexandra Lamontová z Univerzity v Leicestru.

Existuje také intuitivní kanál, tzv. „pupeční šňůra k duši“, kterým proudí k dítěti nevědomé myšlenky s pocity. Stačí tedy spoléhat na svou intuici a dítěti důvěřovat. Je schopnější, než předpokládáme. „Moc tě miluji a už se na tebe moc těším“ je jedna z nejlepších věcí, kterou mu můžeme říct.


Je potřeba dbát na to, v jakém prostředí se těhotné maminky pohybují a s kým jsou. Ano, je to tak, pozemské ženy drží v rukou budoucnost lidstva. Mají schopnost formovat nové generace. To nezvládnou ani peníze, ani státy, ani církev, ani školy a jiné instituce. Obdarovat zemi novou generací s ušlechtilými lidskými vlastnostmi znamená jednat v souladu se Zákony stvoření.

To podstatné pro život

Hoďte za hlavu starosti s výběrem kočárku nebo barvou čepičky. Podstatné je milovat své malé štěstí a těšit se na jeho příchod. Poskytnout mu klid a bezpečí, radost, sílu a odhodlání. A to nejen v době těhotenství, ale i potom.

Zákony stvoření ovlivňují fyzický vývoj plodu, ale i skryté duševní dění při početí a narození. Bez ohledu na to, či o nich víme nebo nevíme. To, v jakém rozpoložení rodiče počnou své dítě, a v jakých podmínkách žije v děloze, určuje jeho duševní kvality. Proto máme o sebe i o něj pečovat a jednat v souladu s těmito zákony.

|<< < 823 | 824 | 825 | 826 | 827

NAŠI VĚŠTCI - Vyberte si svého věštce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.