Home - Články - 3 důvody, proč se přestat bát chyb

3 důvody, proč se přestat bát chyb

vloženo 27. 5. 2020
čas čtení: 3 minuty

3 důvody, proč se přestat bát chyb

Mnoho lidí se snaží za každou cenu vyhýbat chybám. Říkají si, co si pomyslí ostatní, budu za blbce, nebo že se z toho už nikdy nevzpamatují. Jen neúspěch nás ale posune vpřed. Jaké jsou tři největší důvody, proč byste se chybám měli přestat vyhýbat?

sdílet článek na facebooku

Strach z chyby brzdí váš úspěch

Mnoho lidí zůstává v neuspokojivé práci nebo nefunkčním vztahu jednoduše proto, že se bojí zariskovat. Co když si jinou práci nenajdu? Co když se změní? Často se nepustí ani třeba do studia jazyků, i když je to už odmalička baví. Co když to v životě nevyužijí a budou za blbce, protože zbytečně vyhodili peníze za kurz.

Nebojte se zariskovat. Když se do ničeho nepustíte jenom kvůli malé šanci, že by se to mohlo pokazit, sami sebe svazujete. Nedovolíte si být šťastní, když se to povede. A pokud ne? Poučíte se pro příště. Protože...


Chyby nás posunují vpřed

Neomylnost není ctnost! Je to pouze ukazatel, že dotyčný vždy kráčel jen ve vyšlapaných kolejích. Jistota je dobrá věc, když se ale budete řídit jen jí, váš svět bude malinký a nedostačující. To chyby nás posouvají vpřed.

Člověk je tvor učenlivý, v průběhu života se učí zkoušením. Motýl už v okamžiku vylíhnutí ví, kdo je nepřítel a čeho se bát nemusí. Člověk to musí teprve zjistit. A to znamená, že bude dělat chyby. Hodně.


Chyby nás učí přemýšlet

Úspěšní lidé nejsou úspěšní proto, že nikdy neudělali žádnou chybu. Právě naopak, udělali jich o dost víc, než většina obyčejných lidí. Hlavní rozdíl mezi jimi a obyčejnými je v tom, že oni se z ní dokázali poučit.

Chybování nás víc než cokoli jiného naučí zvládat problémy a čelit následkům. Když se něco pokazí, tak to napravím! Touhle cestou to nešlo, tak zkusím jinou. To, že museli čelit vlastním problémům, je udrželo bdělé a aktivní. Když rezignujete a prostě jen vykonáváte tu samou činnost stále dokola, chybu neuděláte. Ale ani se neposunete vpřed.

Nebojte se dělat chyby. Odvažte se!

|<< < 629 | 630 | 631 | 632 | 633

NAŠI VĚŠTCI - Vyberte si svého věštce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.