Home - Články - Vytvořte ze zahrady ráj pomocí astrologie!

Vytvořte ze zahrady ráj pomocí astrologie!

vloženo 28. 3. 2022
čas čtení: 5 minut

Vytvořte ze zahrady ráj pomocí astrologie!

Kdy je správný čas sít, hnojit či sklízet? S pomocí astrologických zákonitostí dokážete vytvořit ze své zahrádky prosperující eden! Některé činnosti si výrazně ulehčíte, když je budete dělat v určité měsíční fázi nebo když je Měsíc v určitém znamení a vesmírné energie tomu přejí.

sdílet článek na facebooku

Všechny tyto údaje vám denně poctivě hlásí Astrohled na svých webových i facebookových stránkách. Astrologií se zemědělci řídili celá staletí, protože postavení Měsíce ve zvěrokruhu dvanácti znamení ovlivňuje pěstované rostliny. Řídí jejich růst, zrání i fáze klidu. Poraďte se i vy s vesmírnými silami a rozhodně neprohloupíte!

Využijte cykly lunárních dnů

Řídit svou práci na zahradě podle fáze Měsíce je snadné. Když přibývá, sklízejte léčivé rostliny a za úplňku získávejte jejich kořeny. Když ubývá, sejte semínka a vysazujte sazeničky. Lunárních dnů je 30 a stále se opakují. Máte tedy šanci v každém cyklu zvolit ten správný den.

Při novoluní má půda své období klidu a odpočívá. Proto nic nevyséváme, nesázíme ani nepřesazujeme. Semena by hůře vzcházela a kořeny by se špatně ujímaly. Naopak je dobré ošetřit nadzemní části rostlin, hlavně stromy a keře, které nejsou tolik citlivé na bolavé zásahy a v následující dorůstající měsíční fázi se budou skvěle uzdravovat.


Když Měsíc přibývá, půda v sobě ukládá energii. Čím větší je osvětlená část Měsíce, tím více je nabitá naše Zem. Půdě v tuto dobu prospívá hnojení. Přesazování a vysazování, roubování, očkování a sení je vhodné až po šesti dnech od novoluní. Když v tuto dobu vylisujeme vinné hrozny, angrešt a rybíz, budou obzvláště dobře kvasit.

Při úplňku nic neřežeme, nestříháme, nekácíme, pouze sbíráme kořeny bylin. Právě v tento den je jejich léčivá moc největší! Plevele se nesnažte zbavit ve dnech před úplňkem, protože by zase vyrašila, pokud nezničíte i ten poslední kořínek.

Ubývající Měsíc po úplňku nám radí vysazovat, přesazovat i sít. Rostliny začínají spotřebovávat energii nahromaděnou v půdě a velmi se jim daří. Vše, co v tuto dobu vysadíte, nemá tendenci se vytahovat do výšky. To oceníte u zeleniny, ale neoceníte u popínavých rostlin. Ty proto vysázejte před úplňkem. Teď je vhodný čas pro sekání trávy, sušení bylin, sklízení všeho a likvidaci plevele.


Zahrádkaření podle znamení

Znamení zvěrokruhu, kterým Luna prochází, působí na vaši práci na zahradě. Ovlivňuje vše energiemi, které vám činnost buď velmi usnadňují, nebo naopak komplikují. Konkrétní dny vašim rostlinám velmi prospívají a při některých byste je měli nechat žít vlastním životem.

Měsíc v Raku, Štíru, nebo Rybách je dobrý čas na sadbu, přesazování a roubování. Jestliže jste tyto dny zmeškali, můžete to napravit, když je Měsíc v Kozorohu, Býku a Panně. Měsíc v Kozorohu je také ten správný čas na stavění a opravu plotů a záhonů. Měsíc v Beranu, Blížencích, Lvu, Střelci či Vodnáři je optimální dobou na hubení škůdců, orbu, a pletí. Když je Měsíc v Beranu, Lvu nebo Střelci, vrhněte se na prořezávání. A konečně, Měsíc v Panně signalizuje, že je čas uklidit a zorganizovat věci v kůlně.

Přejeme vám ty nejkrásněji strávené dny v prosluněné zahrádce plné vzkvétajících rostlin, které vám ode dneška budou jen a jen děkovat za tu nejlepší péči!

1 | 2 | 3 | 4 | 5 > >>|

NAŠI VĚŠTCI - Vyberte si svého věštce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
Výklad karet, Výklad snů, Jasnovidectví a věštění
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.