Home - Články - Vědci objevili mimozemskou civilizaci

Vědci objevili mimozemskou civilizaci

vloženo 30. 3. 2017
čas čtení: 4 minuty

Vědci objevili mimozemskou civilizaci

Astronomové odhalili hvězdu, která se chová velmi podivně! Její svit stále zjasňuje a pohasíná během několika dnů a nepodobá se chování žádného jiné vesmírného tělesa. Je mnohem mladší, než naše Slunce a její energii čerpá nějaký mimozemský objekt v její blízkosti.

sdílet článek na facebooku

Tým astronomů v čele se Simonem Scaringi z institutu astrofyziky Max Planck objevil hvězdu s číslem EPIC 204278916, která je podobně velká jako naše Slunce, ale má pouze poloviční hmotnost. Toto hvězdné miminko má pouhých 5-11 milionů let, oproti našemu Slunci, které slaví už přes 4 miliardy let. EPIC se nachází před stádiem svého bouřlivého období jaderných výbuchů, přesto se chová zcela jinak, než ostatní hvězdy jejího věku!

Racionální vysvětlení neexistuje

Vesmírné těleso EPIC 204278916 během několika desítek dní mění svoji jasnost o 65%. Ostatní hvězdy jsou schopny kolísat ve své záři okolo 20%. Vědcům se nabízí jediné vysvětlení, které nazývají Dysonova sféra, což je metastruktura vytvořená technicky vyspělou civilizací.

Nezvyklé hvězdné kolísání by totiž vysvětlil právě velký kosmický objekt pohybující se v blízkosti hvězdy. Můžeme vyloučit roj komet nebo velké množství planet, protože dle vědeckých výpočtů by takový vliv mohlo mít jedině několik stovek tisíc těles s průměrem jádra přes 200 km. To je velmi nepravděpodobné. Proto zůstává ve hře vliv mimozemské civilizace!



UFO čerpá hvězdnou energii

Pokud podivné chování hvězdy EPIC 204278916 způsobuje zmíněná Dysonova sféra, pak existuje mimozemská civilizace, která má vysoké energetické potřeby a vysává svou mateřskou hvězdu. Tento jev popsal v roce 1960 v prestižním vědeckém časopise Science pan Freeman Dyson.

Vyspělá mimozemská civilizace může být schopna využívat celý výkon hvězdy ve své galaxii například použitím nesmírného množství gigantických fotovoltaických panelů na podobném principu jako mají naše solární elektrárny. Nebo svou mateřskou hvězdu obklopili obrovským množství umělých objektů na příhodných drahách, aby čerpali energii.



Mimozemšťané existují!

Takových teorií se v minulosti chytlo už mnoho autorů sci-fi. Většina astronomů se však přiklání k verzi, že podivné chování této hvězdy mohou způsobovat dosud neznámé přírodní jevy.

Pokud však budeme chtít znát odpověď na otázku, zda mimozemské civilizace vůbec existují, aby mohly způsobit takový jev, položme si nejprve podstatnou otázku. Je vůbec možné, aby ve vesmíru s miliony galaxií a miliardami hvězd nevznikly další podobné podmínky ke vzniku života stejně jako na Zemi?

1 | 2 | 3 | 4 | 5 > >>|

NAŠI VĚŠTCI - Vyberte si svého věštce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.