Home - Články - Tajemný úplněk a jeho vliv na naši psychiku

Tajemný úplněk a jeho vliv na naši psychiku

vloženo 7. 4. 2022
čas čtení: 4 minuty

Tajemný úplněk a jeho vliv na naši psychiku

Když Slunce osvítí celou polokouli Měsíce, nastává úplněk a ten další můžeme očekávat již příští týden - 16.4. ve 20:54. Úplněk je opředen mnoha pověstmi a jsou mu přikládány nadpřirozené schopnosti. Je skutečně tak mocný?

sdílet článek na facebooku

Lásky čas

Spatřit úplněk je v dnešním světě téměř zázrak. Města jsou plná umělého osvětlení, které nám právě ve výhledu na Měsíc a hvězdy brání. Avšak, když spatříme noční oblohu, navrátí nás to zpět k přírodě, a především si díky tomu uvědomíme, že jsme pouze malou součástí něčeho mnohem většího.

Úplněk v lidech odpradávna vyvolává romantickou náladu. Je to období, které přeje milostným vztahů. Krajina osvětlená měsíčním světlem jako by přímo vyzývala k láskou naplněným nocím. Během úplňků se také rodí více dětí. Láska chce nejspíš ukázat, jakých zázraků je schopna.

Nespavost a úzkosti

Nicméně úplněk je také spojován s negativními jevy. Je dáván do souvislosti se špatnými náladami či nespavostí. Citliví jedinci reagují na úplněk pocity úzkosti a podrážděnosti. Nejvíce lidí poté pociťuje změny ve spánku. Trpí nespavostí, náměsíčností či nočními můrami. Jejich jinak klidný spánek je narušen právě jasně svítícím měsícem.


Úplněk také ovlivňuje metabolismus, ten jako by během této doby zpomalil a zlenivěl. Tělo ukládá více tekutin a lidé si mohou připadat oteklí. Během této části měsíce byste proto měli upravit svůj jídelníček a zkusit jídla, která vaše tělo příliš nezatíží. Dopřejte si dostatek ovoce a zeleniny. Zkuste také vyjít do přírody a obdivovat krásy tohoto světa.

Síla bylin

Úplněk neovlivňuje pouze nás, ale také zvířata a rostliny. Už naši předkové věděli, že byliny se mají sbírat právě za úplňku, jelikož mají největší sílu. Obzvláště to platí u kořenů rostlin. Během úplňku je také dobré si vyrobit masti a krémy právě z bylin nasbíraných v této době.

Úplněk s sebou nese to dobré i špatné. Je pouze třeba tohoto kouzelného období dobře využít.

1 | 2 | 3 | 4 | 5 > >>|

NAŠI VĚŠTCI - Vyberte si svého věštce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.