Home - Články - Staň se nejmocnějším mužem Anglie!

Staň se nejmocnějším mužem Anglie!

vloženo 9. 1. 2017
čas čtení: 3 minuty

Staň se nejmocnějším mužem Anglie!

Jednoho pochmurného dne ležel mladý Oliver Cromwell na lůžku ve svém pokoji v Sussexské koleji. Najednou někdo prudce roztáhl nebesa u jeho postele. Uviděl před sebou stát starou nevzhlednou ženu. Vyděšený Cromwell křičel, ať okamžitě odejde. Ona se mu místo toho poklonila a řekla: „Jednou z tebe bude nejmocnější muž Anglie!“

sdílet článek na facebooku

Zjevení ďábla

V dubnu roku 1599 přišly na Alžbětu Cromwellovou porodní bolesti, v nichž porodila syna Olivera. Vysílená pak v domě v Huntingdonu usnula. Když se na chvíli probrala, uviděla na gobelínu v pokoji samotného ďábla. Považovala to za zvláštní znamení, předpovídající osud a prohnanost jejího syna. Tuto historku však samotný Cromwell považoval za smyšlenou.

Návštěva čarodějnice


Mladý Cromwell často upadal do melancholických nálad, kvůli nímž zůstával ležet v posteli. Při této příležitosti se mu udála historka, kterou pak rád dával k dobru. Tenkrát opět ležel na lůžku, když ho ze smutku vytrhla čarodějnice. Napřed se jí lekl a chtěl ji vyhodit. Žena však byla velmi uctivá a řekla mu: „Staneš se nejmocnějším mužem Anglie“.

Oliver to nechápal. Copak on může být králem, když není královské krve? Později si uvědomil, že slovo král, v její řeči nepadlo. Králem se sice nikdy nestal, ale měl hodnost lorda protektora a byl skutečně nejmocnějším mužem v zemi!



Poltergeisti z Woodstocku

Po popravě krále Karla I. poslal Cromwell svoje zmocněnce do paláce Woodstock. Měli mu odtamtud přivést jakési dokumenty. Jakmile dorazili, okamžitě porazili posvátný dub, který měl rád král Karel I. Když se pak konečně dali do třídění písemností, proběhl palácem černý pes a začal převracet nábytek. Dokonce prý nějaká neviditelná síla smetla dokumenty ze stolů a proměnila je v cáry. O své se přihlásil i posvátný dub, s nímž zatopili v krbu. Z krbu začaly létat ohnivé třísky jako šípy. Byla to pomsta za jejich neuctivé jednání nejen se starým stromem, ale i se samotným králem.

Zmocněnci se ke Cromwellovi vrátili vyděšení a vyprávěli mu o strašení ve Woodstockém paláci. Lord protektor je nejen vyslechl, ale dokonce jim uvěřil.

Cromwellův život se pojil s mnoha paranormálními jevy. Některé vymysleli jeho odpůrci, jiné mají své racionální vysvětlení a některé se možná opravdu staly.



|<< < 7 | 8 | 9 | 10 | 11 > >>|

NAŠI VĚŠTCI - Vyberte si svého věštce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.