Home - Články - Paměť míst

Paměť míst

vloženo 21. 8. 2019
čas čtení: 5 minut

Paměť míst

Čím to je, že se na některých místech cítíme tak dobře a na jiných tak špatně? A co místa, kde můžeme sledovat další neobvyklé jevy?

sdílet článek na facebooku

Své oblíbené místečko

Všichni máme svá oblíbená místa, na kterých se cítíme dobře, a kde si tak říkajíc dobíjíme baterky do zásoby. Volba místa je částečně spojena s rozumovými důvody, například máme místo poměrně v dosahu, je na pěkném místě, ale mnohem více tu hraje roli instinkt, je to místo, kde se cítíme dobře.

Proč tomu tak je, není dáno jenom tím, jak místo vypadá. Svou roli zde hraje i tzv. genius loci, atmosféra daného místa, nebo ještě lépe jeho energie. To, že místo, kde je nám dobře, přirozeně poznáme, závisí na naší momentální vnímavosti, ale tuto schopnost máme všichni od narození.

Naši předci si na místech s pozitivní energií stavěli svatyně a místa, kde mohli relaxovat a nechat na sebe působit pozitivní energii místa. Na to, kde se právě na daném místě energie vzala, nám nikdo spolehlivě neodpoví, ale existují teorie, že místa, stejně jako lidé mají paměť a fixují vše pozitivní a negativní, co se na daném místě událo.


Místo jako památník

Takže je dosti dobře možné, že naše oblíbené místečko už jako oblíbené sloužilo v minulosti někomu jinému, kdo ho pravidelně nabíjel pozitivními vibracemi, také se zde někdo mohl věnovat tvůrčí práci, lásce nebo rozjímání. Zkuste příště na svém oblíbeném místě zavřít oči a nechat na sebe působit jeho energii, možná vám poodhalí některý ze svých příběhů.

Místa jako svědkové – němí, ale ne mlčenliví

Říká se, že země je téměř všude nasáklá krví. Je to sice poněkud silný příměr, ale je pravda, že kdyby místa vyprávěla, jenom málo na kterém z nich bychom mohli trávit svůj čas, aniž bychom se rázem neocitli v hororu. Přestože místa mlčí, existují události, které se do pamětí míst vryly natolik intenzivně, že místa jsou sice jejich němí svědkové, ale svědkové to jsou přesto nikoliv mlčenliví.

Násilné činy, činy spojené s velkou zlobou, nespravedlností, strachem, takové události dovedou zanechat natolik velkou energickou stopu, že pokud se na daném místě ocitneme, zcela jistě se zde nebudeme přinejlepším cítit dobře. Může na nás padnout splín, který neumíme v danou chvíli vysvětlit, nebo silná úzkost, aniž bychom věděli, z čeho přesně pramení.



Pod mocí paměti míst


A jsou natolik citliví jedinci, kteří dovedou energie daného místa vnímat ještě mnohem výrazněji. Někteří popisují neobvyklé vizuální jevy, spojené nejčastěji s otiskem dané události, která jako cejch dlí na daném místě, ale i jevy akustické. Strašidelné příběhy o tom, jak někoho na nějakém místě vyděsil křik, aniž by bylo možné spatřit původce tohoto jevu, už patří téměř k lidovému folkloru.

Negací nabitá paměťová stopa některých míst je dokonce tak silná, že zde lidé popisují i fyzické obtíže, spojené nejčastěji s nedostatkem dechu, bušením srdce, svíravým pocitem v žaludku, chladivým potem, mrazením v zádech, motáním hlavy, ale obecně i intenzivní bolestí. Existují teorie, které dané stavy přičítají znovuprožívání toho, co se na daném místě událo.

Místa, kterým se raději vyhnout

Jak poznat místa, kterým se raději vyhnout, od momentální indispozice zapříčiněné jiným zdroji? Jedním z varovných signálů může být, pokud máte dané pocity na daném místě často. A pokud je zde máte dokonce pokaždé, pak už je něco hodně špatně a danému místu byste se měli pro jistotu vyhnout. Popřípadě aplikovat jisté lehce magické techniky, kterými se u nás zabývají někteří senzibilové a lovci duchů.

1 | 2 | 3 | 4 | 5 > >>|

NAŠI VĚŠTCI - Vyberte si svého věštce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.