Home - Články - Objímání stromů – rituál, který může pomoci i ublížit

Objímání stromů – rituál, který může pomoci i ublížit

vloženo 18. 10. 2018
čas čtení: 5 minut

Objímání stromů – rituál, který může pomoci i ublížit

Viděli jste poslední dobou v parku někoho objímat strom? Nepochybně vás napadlo, že je společensky unaven, opak však mohl být pravdou. Dotyčný mohl mít energie naopak na rozdávání, protože právě prováděl rituál objímání stromů. Jak na něj a na co dát pozor? I to se dozvíte při příležitosti svátku "DEN STROMŮ", který připadá na 20. října!

sdílet článek na facebooku

Původ objímání stromů

Moci stromů si uměli vážit již naši předkové. Měli své posvátné stromy, u nichž prováděli různé rituály. Kolem takových stromů se scházela rada starších, konaly se různé obřady, nebo se zanechávaly dary.

Jedna z možností, jak se napojit na energii stromu, byl i přímý kontakt se stromem. Již pouhý dotek mohutného kmene umožní citlivým jedincům vnímat mocné vibrace stromu, a co teprve, pokud ho přímo obejmou! Dnes se léčivé moci stromů věnuje dendroterapie.

Pro rituál se nedochovaly žádné závazné postupy, takže je ideální se spolehnout na vlastní intuici. Není třeba pronášet žádná zaříkávadla ani se odívat do speciálního roucha. Můžeme zkusit pro začátek jen jemný dotek nebo objetí. Ke stromu můžeme v duchu promlouvat nebo prostě jenom vnímat jeho energii.



Výběr stromu a na co dát pozor

V Čechách máme množství chráněných stromů, přehled si o nich můžeme udělat třeba z každoročně konané soutěže památných stromů. Strom, který si vyhlédneme k provádění rituálu, však nemusí být nutně ten nejslavnější nebo nejstarší. Mnohem lepší je nechat se vést svým vnitřním hlasem a vybrat si ten, s nímž budeme v danou chvíli nejlépe souznít. Velký pozor bychom měli dát i na vnímání negativních vibrací, ne že by to byla vina stromu, ale na daném místě se mohlo stát nějaké neštěstí, například autonehoda. V takovém případě bychom si mohli rituálem spíše ublížit. Pokud tedy ucítíte spíše projevy nevolnosti, úzkost či slabost, raději si vyhlédněte jiné místo.

Výběr stromu by měl probíhat samozřejmě také vizuálně – dobře si daný strom i jeho okolí prohlédněte. Je třeba dát pozor především na staré suché větve, které by mohly nečekaně padat. Za bouřky a raději ani těsně před ní, když už se energie kumuluje ve vzduchu, tento rituál neprovádějme nikdy. Do stromu by mohlo uhodit. Všímat si je třeba i okolí, zvláště pokud chceme rituál provádět uvolněně, se zavřenými očima, neměli bychom se vystavovat šoku z různých náhodných situací, které by mohly přijít a jimž můžeme předejít.

Posvátné stromy a jejich účinky

Výběr si můžeme předem promyslet i podle toho, jakých účinků chceme dosáhnout a co řešíme. Každý strom je proslulý jinými účinky. Pokud je nám smutno, potřebujeme povzbudit, něco v našem citovém životě je v nepořádku, nejvhodnějším stromem je lípa. Ta dovede oblažit naše srdce (metafyzicky i fyzicky) a dodat znovu chuť do života.



Když řešíme nějaký problém, něco nás tíží a nemáme se komu svěřit, pak je ideálním rádcem i důvěrníkem vrba, pod jejíž korunou si určitě budeme připadat v bezpečí. Smrk a borovice chrání před negativními vlivy, vdechování vůně borovice zároveň léčí dýchací cesty a smrk harmonizuje psychiku.

Dub je stromem moudrosti, odhodlání a síly. Buk přináší jasnou mysl, bříza funguje jako strom jara – pomáhá nám s energií do nových začátků a vitalitou, také podporuje látkovou výměnu.

Olše podporuje vnímání jemnohmotných energií. Intuici posiluje i jedle, která si poradí s bloky v psychické i sexuální oblasti, a právě tak umí pročistit organismus a především plíce. Jako strom magie bývá uváděn jasan, o němž se rovněž tradovalo, že umí léčit i fyzické rány.

Stromem štěstí bývá nazýván kaštan, který zlepšuje náladu, podobně dobře dělají psychice stromy ovocné – jabloň, třešeň, hrušeň nebo třeba líska či ořešák. Jsou to stromy života, radosti i pozemské lásky.

1 | 2 | 3 | 4 | 5 > >>|

NAŠI VĚŠTCI - Vyberte si svého věštce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.