Home - Články - Nejstarší magická pomůcka zvaná Škapulíř

Nejstarší magická pomůcka zvaná Škapulíř

vloženo 1. 9. 2022
čas čtení: 5 minut

Nejstarší magická pomůcka zvaná Škapulíř

Je označován za nejstarší magickou pomůcku. Dříve sloužil jako jakýsi podomácku vyrobený amulet na ochranu před zlými silami. Dnes se opět vrací a nabízí několik zajímavých možností pro každodenní magii.

sdílet článek na facebooku

Od Egypta k indiánům po české domácnosti

Nedá se říci, že by takto vedla cesta škapulíře, spíše můžeme říci, že škapulíř byl a je oblíbený napříč kontinenty. Znali ho už Egypťané, jak dokládají nálezy v pyramidách. Rovněž u Indiánů v Americe se těšil veliké oblibě.

Nejde přitom o žádný cenný amulet, který mohli vlastnit jenom vyvolení. Právě naopak jeho vlastnictví bylo spjato s běžnou prevencí, asi jako dnes kontrolujeme, že máme dobitý mobil, když vyrážíme na cesty.

Nebylo ani zapotřebí ho složitě shánět, dal se totiž velmi pohodlně vyrobit. Postačil jen nějaký předmět, který se dal plnit kouzelnými proprietami. Jako náplň škapulíře se používají nejčastěji různé čarovné kameny, drahé kovy, bylinky, koření nebo různé osobní malé amulety.

Mocný váček

Škapulíř byl nejvyhledávanější v podobě váčku. Tato varianta umožňovala, aby ho každý mohl nosit stále u sebe a příliš ho nezatížil ani nehrozila jeho ztráta. Obvykle se nosil na krku skryt pod oblečením, popřípadě kolem pasu.


Nalezneme ale i škapulíře v podobě lahviček, medailonků, krabiček nebo různých magických schránek. Populární je nyní například duté kyvadlo, vyrobené ze stříbra či jiného kovu, které slouží jednak jako ochrana a jednak je možné ho užít jako jiná magická kyvadla třeba pro lokalizaci osob či zkoumání energií míst.

Každodenní magie a umístění škapulíře

Škapulíř využijeme pro ochranu prostor, kde pobýváme. Hodí se ke vchodovým dveřím, aby zlo neproniklo do našeho domova (podobně jako se kdysi užívaly chrliče). Své místo má taktéž v ložnici, kde může spolu s lapačem snů hlídat naše klidné spaní a chránit nás před nočními můrami.

Vítanou pomůckou je i pro řidiče. Někteří vozí na ochranu před nehodami v autě zavěšený růženec, jiní mohou zkusit sáhnout právě po škapulíři. Do auta je vhodnější škapulíř ve tvaru plátěného váčku a naplněný například jen magickým bílím – to, abychom předešli případným zraněním při rychlém brzdění a nečekaném pohybu váčku.

A do třetice se báječně hodí jako ochrana svého nositele, takže je ideální nosit takový škapulíř stále sebou. Škapulíř samozřejmě můžeme nosit po vzoru našich předků pod oblečením. Ještě zajímavější výzvou ale může být nosit škapulíř jako módní doplněk. Za tímto účelem se vyplatí si škapulíř rovnou sami uháčkovat či uplést, aby nám dobře ladil s naším stylem.


Každodenní magie a kouzla se škapulířem

Škapulíř můžeme využívat i pro posílení našich kouzel. Slouží ve své podstatě jako posílení naší niterné energie, takže ať bude provádět jakýkoliv rituál či kouzlo, může nám dobře posloužit. Zvláště se hodí při práci s energií.

Potřebujete-li poslat někomu telepaticky vzkaz, nebo na někoho jen myslíte a předáváte mu léčivou energii, vyzkoušejte vzít do rukou právě škapulíř. Podobně jako je možné čerpat energii ze stromů nebo léčivých míst, tak i váš škapulíř je takovým malým akumulátorem mocné pozitivní energie.

Škapulíř je také dobrým základem pro různá ochranná kouzla. Odpradávna se používal například jako ochrana proti uhranutí – něčímu zlému pohledu. A pokud již k uhranutí došlo, dá se použít k léčení. Navíc nemusí jít jen o léčení vás samotných, pomoc může i někomu z vašeho okolí nebo zvířatům, která podle našich předků mohou rovněž trpět následky uhraní.

Na co bychom škapulíř naopak neměli nikdy užívat je černá magie. Jednak proto, že to, co vysíláme, se vrací a jednak proto, že ochranná moc škapulíře by potom ustoupila docela jiné energii – negativní.

1 | 2 | 3 | 4 | 5 > >>|

NAŠI VĚŠTCI - Vyberte si svého věštce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.