Home - Články - Den a Slunce přebírají vládu! Je čas na očistu

Den a Slunce přebírají vládu! Je čas na očistu

vloženo 18. 3. 2021
čas čtení: 4 minuty

Den a Slunce přebírají vládu! Je čas na očistu

I když to tak podle počasí nevypadá, začíná nám astronomické jaro! V sobotu 20. března 2021 (v 10:38) slavíme návrat života na Zemi, stejně jako naši předci. Zjistěte, odkud se vzala tato přesná minuta jarní rovnodennosti a jak se vyhnout jarní únavě! Vesmírné síly nás vyzývají k řádné fyzické očistě. Chcete vědět, jak na ni?

sdílet článek na facebooku

Jarní rovnodennost (latinsky aequinoctium) nastává v okamžiku, kdy se střed slunečního kotouče ocitne nad zemským rovníkem. Paprsky dopadají na Zemi kolmo k její ose a délka dne a noci je krátce téměř vyrovnaná. Slunce zároveň vstupuje mezi hvězdami do znamení Berana.

Tajemství měnícího se času

Den a minuta nástupu jara se stále mění v rozmezí několika dnů. Za posun prvního jarního dne jsou odpovědné přestupné dny, které se do kalendáře zavedly kvůli délce našeho roku: 365 dnů 5 hodin 48 minut a 45,7 sekund. Tato konstrukce přestupných roků však ironicky vznikla právě kvůli stabilitě data jarní rovnodennosti!

Církev vždy potřebovala znát datum jarní rovnodennosti pro určení data Velikonoc, které nastávají po prvním jarním úplňku. Pro upřesnění proto vykonal papež Řehoř XIII. reformu kalendáře při Nicejském koncilu roku 324 n.l. Cílem reformy bylo ustanovit rovnodennost vždy na 21. březen, ale kvůli této fixaci museli nemilosrdně škrtnout z kalendáře 10 dnů. Toto narušení časové kontinuity se s námi táhne dodnes! Proto astronomové a dějepisci používají jiný než náš gregoriánský kalendář.


Přesto všechno se datum rovnodennosti stále mírně přesouvá, a tak v našem století jsme zažili první jarní den při datu 21. března naposledy v roce 2011. Návrat jara se přesune dokonce na 19. března už v roce 2048. A další tradiční datum 21. března oslaví jarně až naši potomci v roce 2102!

Jarní únavu přemůžete velkou očistou

Nástup jara je ten pravý čas pro očistnou kůru! Po dlouhé zimě potřebuje tělo i duše nově nabrat síly a připravit se na aktivnější část roku. Stejně jako příroda, tak i naše tělo se probouzí a potřebuje péči.

Po zimně pociťujete nedostatek vitamínů a minerálů jako jarní únavu. Pusťte se do jeden až dva týdny dlouhé očistné kůry, která zharmonizuje váš organismus. Snižte množství přijímaného jídla a významně omezte přijímání mouky a tuků. Vhodnou potravinou je teď pro vás mrkev, řeřicha, celer, cibule a hlávkový salát. Dodají vám potřebné vitamíny B, C, K, karoten, železo a mnoho dalších. Z bylinek zvolte čekanku obecnou, pampelišku, kontryhel, majoránku, pýr, jitrocel, hluchavku a kopřivu.


Zařaďte si do každodenního programu také vycházky do přírody a čerpejte tu vzkvétající energii plnou života! Příroda vás dokáže probudit. Obklopte se květinami i v domácnosti a zapalte si aromalampu s vonným olejem. Užívejte si často bylinné koupele a masky na obličej a vlasy.

Tipy na posilující bylinné koupele a masky

Při hladové očistě vám velmi prospěje koupel z dobromyslu. Do plátěného sáčku dejte 300 gramů nasušené nati a přidejte hrst mladých výhonků z pokácených borovic, vyluhujte odvar a nalijte ho i se sáčkem do připravené vany s vodou ohřátou na 34-38 stupňů. Luhujte se v lázni 10 min až půl hodiny.

Koupel z pelyňku má protizánětlivé účinky a prokrví vaši pokožku. Stačí spařit 0,5 gramu pelyňku dvěma litry vody a nechat ho půl hodiny luhovat. Odvar pak opět nalijte do připravené lázně. Pelyňkovou koupel však aplikujte maximálně dvakrát do týdne.

Vašemu obličeji prospěje na jaře pleťová maska z ovesných otrub, z avokáda, nebo z podbělu obecného. Vaše vlasy zregeneruje fenyklový nebo levandulový nálev, které stupňují lesk, březové listí, které zkvalitňuje pružnosti a omezuje maštění, a šťáva z citronu, která je vyživí. Mějme se rádi a udělejme něco pro svou krásu a zdraví!

1 | 2 | 3 | 4 | 5 > >>|

NAŠI VĚŠTCI - Vyberte si svého věštce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.