Home - Články - Čarování s vrbovými proutky

Čarování s vrbovými proutky

vloženo 19. 4. 2019
čas čtení: 3 minuty

Čarování s vrbovými proutky

Vrbové proutky jsou se svátky jara spjaty již několik století. Přičítala se jim vždy velká síla, proto by byla škoda zúžit jejich dnešní roli čistě jenom na tradici a odměnu ve formě koledy. Právě v tuto dobu totiž mají vrbové proutky doslova čarovnou moc.

sdílet článek na facebooku

Splňte si přání

Lidé vrbě vždy šeptali nejenom svá trápení, ale také jí svěřovali svoje tajná přání. Vrba je také ideální antidepresivum a již pouhé objetí stromu či mnutí vrbových větviček v dlaních nám umožní cítit její silnou energii. Přání můžeme vrbě nejprve pošeptat a potom se vybavit natrhanými vrbovými proutky.

Nejlepší je natrhat je ručně a při trhání proutků myslet na své přání. Z proutků se pak vyrobí symbolický předmět, který odpovídá našemu přání. Svůj výrobek je ideální umístit ve svém obydlí tak, aby byl stále na očích.

Vždy, když vám na něj padne pohled, poděkujte síle vrby, že vám pomáhá plnit přání. Vezměte ho občas do rukou a představujte si, jak plnění vašeho přání právě probíhá. Ale pozor, dobře volte, co si přejete, vše negativní by se několikanásobně vrátilo.



Vylepšete zdraví

Že stojí vrba za vznikem aspirinu, není příliš známý fakt. Její léčivé účinky bychom neměli opomíjet. Pokud vás rozbolí hlava nebo dostanete horečku, můžete si z vrbové kůry připravit léčebný obklad, ale v žádném případě ji neužívejte vnitřně, hrozí poškození zdraví.

Nejbezpečnější metodou, jak si vylepšit zdraví, je tak opět spolehnout se na čarování s vrbovými proutky a připravit si z nich tradiční pomlázku. Ta již z dob pohanství představovala nástroj, jak vyhnat z těla zlé duchy a zajistit si zdraví na celý následující rok.

Zajistěte si potomky

Rituál se šleháním vrbovými proutky byl také spojen se sexuálním podtextem. Vyšlehání mělo zajistit zvýšení plodnosti. A to opět nejenom u vyšlehaných dívek a žen, ale třeba i u hospodářských zvířat, nebo stromů, které měly mít více plodů.

Obecně se pro pletení pomlázky nedoporučuje smuteční vrba, ale v případě podpoření plodnosti je vhodná ještě méně, a to kvůli tvaru pomlázky. Tradiční pomlázka z vrbového proutí stojí, zatímco ta ze smuteční vrby připomíná bič. Pomlázka totiž bývá rituálně brána jako úd – symbol mužské plodnosti, a odměna za koledu ve formě vajíčka zase symbol ženské plodnosti. Upleťte si pomlázku právě dnes, na Velký pátek - tak velí tradice!



ZASAĎTE NOVÝ STROM

Ať již s vrbovými proutky budete čarovat tradičně či netradičně, můžete zkusit následně z vrbových proutků zasadit nový strom. Přestože se to nezdá a například po pomlázce jsou vrbové proutky důkladně otlačené, při vsazení do země ještě mohou vzejít.

Tyto pomlázkové vrby snadno poznáte podle spletených kmenů a nejčastěji je dnes můžete najít ve starých zahradách, mezích, ale i vedle jiných vrb, kam je koledníci někdy s díky opět vraceli. A protože se traduje, že vrba je nejlepší důvěrník, není vyloučeno, že tímto další kouzlem pomůže někomu, kdo to bude potřebovat.

1 | 2 | 3 | 4 | 5 > >>|

NAŠI VĚŠTCI - Vyberte si svého věštce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.