Home - Články - Bezejmenná zachránkyně

Bezejmenná zachránkyně

vloženo 14. 10. 2016

Bezejmenná zachránkyně

Řada lidí si jména prostě nepamatuje. Říkají, že na to nemají buňky. Pravděpodobnější bude, že si tím jednoduše nechtějí zaplňovat paměť. Většinou to žádné problémy nenese. Jen smutné může být, pokud nevíme, jak se jmenoval náš zachránce...

sdílet článek na facebooku

Je to i případ Aleny a Kamila z našeho příběhu. Sourozenci, vlastně dvojčata, spolu odjeli do Brna, kam nastoupili na vysokou školu. Pocházeli ze skromných poměrů, ale svým způsobem si mohli dovolit pronájem dvoupokojového bytu, který je zbavil nutnosti žádat o místo na koleji. Vzdálená příbuzná, taková, jací jsou na Moravě skoro všichni, odjela za synem do Austrálie a byt sourozencům pronajala vlastně jen za režii. A také za starost o kočku, kterou k protinožcům odvézt nemohla.

Byla taková obyčejná

Kočka byla ta nejobyčenější z koček. Mourovatá, věčně přihmouřených očí, co žlutě svítily ve tmě. Jak se jmenuje, jim vzdálená teta zapomněla sdělit, a tak jí neříkali nijak. Byla to prostě kočka. Ráno jí nalili trochu mléka a otevřeli malou konzervičku, jimiž teta v podstatě zaplnila celou špajzku. Večer pak dostala kočka něco z toho, co si studenti sami uvařili. Nejčastěji těstoviny. Když odcházeli na přednášky, pouštěli ji ven. Před dveřmi čekávala na jejich návrat. Po večeři se vždycky stočila do klubíčka u nohou některého z nich a spokojeně tichounce předla.



Toho dne se vraceli z univerzity společně. Kočka, jako jindy, ležela před dveřmi. Ale nebylo to jako jindy. Nehýbala se. Nedýchala. Byla mrtvá! Příčinu nezjistili. Tělíčko dali do měkkým papírem vystlané krabice od bot, zakryli víkem a zakopali za nedalekými garážemi, kudy vůbec nikdo nechodil. Večer v pronajatém bytě byl potom neobyčejně tichý. Kočka chyběla víc, než by se mohlo zdát.

V očích měla poplach

Uteklo pár dnů a Aleně se o mrtvé kočce zdálo. Vrtěla se jí pod nohama v kuchyni, sehnula se, aby ji zvedla a pomazlila se s ní. Kočka se jí dívala do očí. Nebyly to ale ty přihmouřené, v podstatě přívětivé oči. Kočičí oči byly rozšířené, zelenkavé a dívaly se na ni poplašně až skoro zle. Probudila se. Důvod k tomu nebyl. Přesto sáhla po vypínači noční lampičky a rozsvítila. Pár dnů mrtvá kočka stála jen metr od její postele! Naprosto živá. Dokonce zamňoukala a potom, když si byla jistá, že se na ni Alena dívá, vykročila k zavřeným dveřím do předsíně. U nich se zastavila, ohlédla se, oči jí žlutozlatě zasvítily a rozplynula se!

Alena byla dokonale vzhůru. Vstala, šla ke dveřím, otevřela je a ucítila kouř. Vycházel z kuchyně. Rychle vzbudila Kamila, co spal ve vedlejším pokoji, a společně zamířili mezi hrnce. Místnost už byla v plamenech. Požárníci oheň dokonale zvládli, díky tomu nebyla škoda zase tak veliká. Příčinou, jak se později ukázalo, byla vadná, stará elektroinstalace. Bohužel častá a nijak překvapivá lapálie bez vážnějších následků, řeklo by se. Ale mohlo se stát něco mnohem, mnohem horšího. Kdyby se Alena náhle neprobudila z divného snu, kdyby u nohou její postele ta kočka nestála, tak...



Kočičí duch

Pár dnů na to Alena bratrovi o svém snu i přízraku jejich kočky povyprávěla. Kupodivu se nesmál. Kočičí přízrak několikrát viděl i on. Nemluvil o tom, nechtěl sestru děsit. Pragmaticky usoudili, že se věci mezi nebem a zemí přece jen dějí a že je kočka varovala a vlastně i zachránila. Na její hrobeček jí přinesli misku čerstvého mléka. Co kdyby kočičímu duchu přišlo vhod?

PROŽÍVÁTE TĚŽKOU ŽIVOTNÍ SITUACI? Nevíte, jak dál? Společně najdeme řešení, mé karty nám napoví! Zavolejte! Vaše Klára na tel.: 906 701 701

1 | 2 | 3 | 4 | 5 > >>|

NAŠI VĚŠTCI - Vyberte si svého věštce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.