Home - Články - 5 zázračných bylin pro krásu

5 zázračných bylin pro krásu

vloženo 16. 4. 2024
čas čtení: 5 minut

5 zázračných bylin pro krásu

Objevte sílu bylinek, které leckdy dokáží pomoci s péčí o vlasy a pleť mnohem lépe než drahé kosmetické produkty. Už naše prababičky nedaly přece dopustit na heřmánek či mátu.

sdílet článek na facebooku

Heřmánek pro mladistvou pleť

Heřmánek je drobnou rostlinou, která v sobě však skrývá zázračné síly. Tato bylinka výborně zklidní zarudlá místa na naší pleti. Postačí si udělat heřmánkový nálev a postižená místa si tímto nálevem oplachovat. Pokud vás každé ráno zaskočí váš znavený výraz způsobený tmavými kruhy pod očima, není nic lepšího než si na tato místa přiložit příjemně teplé heřmánkové obklady a nechat je chvíli působit. Uvidíte, jak po takové proceduře budete vypadat odpočatě a mladistvě. Heřmánek nemá kouzelné účinky jen na vaši pleť. Světlovlasé dámy mohou heřmánek použít k oplachování vlasů. Ty budou po této kůře krásně prozářené a prosvětlené.

Kopřiva pro zdravé a silné vlasy

Kopřiva přes svůj poměrně všední vzhled vám může dokázat, že se v ní skrývá mnoho dobrého. V drogériích narazíte na mnoho vlasových produktů s obsahem kopřivy. Není však nic snazšího než si připravit takový nálev doma. Stačí nám k tomu pár listů kopřivy, mohou být i sušené. Z těchto listů uděláme odvar, kterým si po vychladnutí vlasy přelijeme. Tuto kúru můžeme opakovat několik dní za sebou. Nálev z kopřivy bojuje proti lupům a zanechává vlasy lesklejší. Pozor by si měly dát světlovlasí, jelikož kopřiva může způsobit ztmavnutí vlasů.


Tymián pro hydrataci

Aby byla vaše pleť prozářená je třeba ji dostatečně hydratovat. K tomuto účelu výborně slouží právě tymián. Je vhodný pro všechny, kteří se potýkají s mastnou a nečistou pletí. Díky svým silným dezinfekčním účinkům dokáže vyčistit zanesené póry a zároveň dodat pleti potřebnou hydrataci. Stačí si odvarem z tymiánu obličej ráno i večer oplachovat. Výsledky by měly být viditelné za několik málo dnů.

Mátou proti vyrážkám

Tato bylina má silné antiseptické účinky. Pomoci vám může proti vyrážkám a zánětům. Hodí se na zklidnění podrážděné pleti. Doma si můžete připravit pleťovou vodu, kterou následně budete nanášet na obličej.Stačí vzít hrstku lístků a spařit je. Nechte vychladit a vatovým tamponem aplikujte na pleť. Tato procedura vyčistí pleť do hloubky a zanechá ji krásně hebkou.


Rozmarýnem na unavenou pleť

Pokud jste ve stresu nebo jednoduše pouze unavení z každodenních povinností, promítne se to i na stavu vaší pokožky a vlasů. Pokud se tak již stalo, zkuste sáhnout po rozmarýnu, který vaší pleti a vlasům dodá opět krásu. Pomáhá jak na zašedlou, tak mastnou pleť. Použít můžete znovu nálev. Pokud toužíte i po pevných a lesklých vlasech, vmasírujte tento nálev i do vlasové pokožky. Uvidíte, že se vám vlasy i pleť odvděčí.

1 | 2 | 3 | 4 | 5 > >>|

NAŠI VĚŠTCI - Vyberte si svého věštce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
Výklad karet, Výklad snů, Jasnovidectví a věštění
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.