Home - Články - 5 bizarních evropských silvestrovských tradic

5 bizarních evropských silvestrovských tradic

vloženo 28. 12. 2016
čas čtení: 4 minuty

5 bizarních evropských silvestrovských tradic

Po celém světě se setkáme s podivnými zvyky při vítání Nového roku. A nemusíme cestovat zas tak daleko, abychom se s nimi setkali osobně. Zde najdete stručný popis toho nejzajímavějšího, s čím se můžete na Silvestra setkat v Dánsku, Itálii, Řecku, Německu a Španělsku.

sdílet článek na facebooku

1. Dánsko: čím více talířů po vás hodí, tím více budete mít štěstí

Na Silvestra si Dánové vzájemně házejí na vstupní dveře talíře. Lidem, kteří mají před vchodem nejvíce střepů, je pak připisováno velké štěstí, protože mají největší množství věrných přátel. Další tradice lidem z Dánska velí s úderem půlnoci skákat z nábytku a doslova tak "hupsnout do nového roku."

2. Itálie: štěstí nosí červené spodní prádlo

V Itálii červená barva obecně znamená štěstí, protože přináší štěstí a volá po ochranné pomoci archanděla Michaela. 31. prosince Italové všech profesí nosí červené spodní prádlo, aby se nabili štěstím do příštího roku.

3. Řecko: štěstí přinese první, kdo vás v novém roce navštíví

V Řecku existuje zvyk Pothariko, také známý jako "první noha ‘‘. První člověk, který vstoupí do domu v prvních okamžicích Nového roku, musí být dobromyslná, bezelstná osoba, která má do domu přinést štěstí. Často jsou vybírány děti, protože jsou vnímány jako nejvíce nevinné. Osoba vybraná pro vstup do domu musí vkročit pravou nohou, aby bylo v nadcházejícím roce vše správně, pak musí o podlahu rozbít granátové jablko, a popřát obyvatelům hojnost, radost a dobré zdraví.



4. Německo: anglický skeč Večeře pro jednoho je uctívaná silvestrovská tradice

11minutový anglický skeč Večeře pro jednoho je pokládán za vůbec nejčastěji reprízovaný televizní pořad. Místo Velké Británie je ale oblíbený ve většině německých barů a domácností. Vypráví o 90-leté Miss Sophie, která pořádá narozeninovou oslavu a chystá stůl pro své dlouho mrtvé přátele. Její sluha, James, postupně imituje všechny její hosty.

5. Španělsko: štěstí přinese snězení kuličky hroznového vína s každým úderem novoročního zvonu

S úderem půlnoci se na Silvestra obyvatelé Španělka cpou 12 hrozny (Las Doce Uvas de la suerte, "Dvanáct hroznů štěstí"), které se snaží sníst, jakmile začnou ubíhat první sekundy Nového roku. S každým úderem zvonu sní Španělé jeden hrozen, který má přinést prosperitu a obecně ochranu před zlem.

Ať se nacházíte v jakkoli nesnadné životní situaci, uvědomte si, jaké myšlenky vám při tom neustále kolují hlavou. Uvědomění je jistá cesta ven ze začarovaného kruhu starostí. Jakým způsobem je možné vědomě řídit vlastní život? Více ZDE...

|<< < 8 | 9 | 10 | 11 | 12 > >>|

NAŠI VĚŠTCI - Vyberte si svého věštce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.