Home - Články - 41P/Tuttle: Nejzajímavější kometa roku přilétá

41P/Tuttle: Nejzajímavější kometa roku přilétá

vloženo 10. 3. 2017
čas čtení: 3 minuty

41P/Tuttle: Nejzajímavější kometa roku přilétá

Kometa 41P/Tuttle-Giacobini-Kresák se k nám vrací po 11 letech a astronomové hlásí, že bude nejzajímavější kometou roku 2017! Pozorovat ji můžete od neděle 12. března a v první polovině dubna bude nejblíže Zemi. Přináší nám toto ohnivé těleso štěstí nebo smůlu?

sdílet článek na facebooku

Kometa 41P/Tuttle bude mít v roce 2017 nejjasnější návrat za posledních 200 let. Další takový návrat nezažijeme opět dalších 100 let!

Zjistěte, jaký má kometa vliv na váš osud

Kometu můžete zcela zřetelně vidět malými dalekohledy. Pokud jste příznivci pozorování objektů hvězdné oblohy, ve sledování vám pomůže nová kniha "Komety a návod na jejich pozorování". Sledujete-li vlivy vesmírných jevů z duševního hlediska a zajímá vás, jak ovlivňují váš horoskop, vaši psychiku a události ve vašem životě, zeptat se můžete profesionální astroložky Dalily. Anebo pošlete svůj dotaz některému z kartářů či jasnovidců dle vašeho výběru. Zodpoví vám rychle a jasně, jak nejlépe právě vy máte využít vesmírné energie, které k vám v konkrétní chvíli proudí, abyste dosáhli vytoužené práce, peněz, zdraví či lásky!



Astronomové vyzívají nadšence ke spolupráci


Aktuální nezvykle příznivý návrat komety 41P/Tuttle je obrovskou příležitostí pro její výzkum a možnost zachytit na fotografii její outburst (náhlé zjasnění) zblízka. Hledat ji v tomto období můžete na dráze od souhvězdí Lva, přes Malého lva a Velkou medvědici, až k souhvězdí Draka.

Pro astronomy jsou důležité každodenní záznamy amatérských pozorovatelů! Protože outbursty mají tak rychlý vývoj, že každá hodina hraje svou roli. Pozorování je třeba provádět podle metodiky ICQ a je nutné nahlásit událost okamžitě, aby astronomové mohli včas zaměřit své přístroje.



Ráda se schovává

Tato kometa je na nebi velmi záludná, a tak ji profesionální astronomové objevovali na třikrát, než se jim povedlo určit její dráhu a návratnost dostatečně přesně. Poprvé byla objevena v roce 1858 Horacem P. Tuttlem, další objev nastal v roce 1907 a až v roce 1928 byla definitivně určena a popsána.

Objevitelé se ale nepřestali plést a v roce 1995 byla opět označena jako nová kometa, když překvapila nepříznivým návratem s malou jasností a značně se lišila od starších návratů. Proslavila se ale již v roce 1973, kdy nečekaně dvakrát mohutně zjasnila a krátce ji bylo možné vidět pouhým okem. Tehdy se zapsala mezi komety hodné vaší pozornosti!

Autor článku

1 | 2 | 3 | 4 | 5 > >>|

NAŠI VĚŠTCI - Vyberte si svého věštce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.